Η Νέα Σμύρνη μαζί με την Καλλιθέα, το Ναύπλιο, τα Γιάννενα και την Άνδρο είναι οι πέντε πόλεις που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης που παρουσίασε πρόσφατα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος. Στην συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, τονίστηκε πως στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθούν πράσινα σημεία σε κάθε Δήμο, όπου οι πολίτες θα ανακυκλώνουν μπουκάλια, γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί κλπ και όταν συγκεντρώνουν έναν αριθμό θα παίρνουν ως «δώρο» κουπόνι, το οποίο θα μπορούν να εξαργυρώσουν.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η ανακύκλωση για εμένα και προφανώς η κυκλική οικονομία όφειλε εδώ και χρόνια να είναι μια κορυφαία εθνική επιλογή για πολλούς λόγους. Θα πω τρεις σημαντικούς: Πρώτον γιατί η χώρα μας βασίζει, ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός της, στο περιβάλλον ευρύτερα, αφού είναι μια τουριστική χώρα, είναι και εδώ δήμαρχοι από τουριστικούς δήμους, αλλά είναι και μια χώρα με αγροτική παραγωγή, με πρωτογενή τομέα. Δεύτερον γιατί χάνουμε σημαντικό πλούτο σε μια εποχή που έχουμε πάρα πολύ ανάγκη ως χώρα, πέρα από τα ζητήματα του περιβάλλοντος και τρίτον, ίσως είναι το πιο σημαντικό και για εμένα έως δήμαρχος, ότι η ανακύκλωση μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα για μία κουλτούρα συνυπευθυνότητας και συμμετοχής για τους πολίτες, μια κουλτούρα σεβασμού του δημόσιου χώρου και πιστεύω ό,τι γενικά την χρειαζόμαστε στις πόλεις».

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης μεταξύ άλλων δήλωσε: Η αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης πρέπει να είναι προτεραιότητα κάθε σύγχρονου Δήμου. Εμείς έχουμε συνεργαστεί με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση τα προηγούμενα χρόνια με δύο σπιτάκια, έχουμε συνεργαστεί με το Σύλλογο Γονέων, έχουμε συνεργαστεί με τον Σύλλογο των Εκπαιδευτικών, ώστε να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές, γιατί ξεκινάμε από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο θέμα της ανακύκλωσης, χρησιμοποιώντας κίνητρα και μικρούς διαγωνισμούς. Πιστεύω ότι τα σπιτάκια, επειδή έχουμε γίνει χρήστες, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην χώρα μας. Θέλω λοιπόν να πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες θα δούμε μία αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ