Η εθελοντική ομάδα «Ρωμηών Πράξεις» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων Saint Paul, τους Δήμους Πειραιώς, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου και τον ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Ο ρόλος της Τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 και ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, οι κκ. Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευτικών – αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής και Αλέξης Αλεξανδρής, πρέσβης επί τιμή. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Γεραντώνη. Αποσπάσματα από την έκδοση θα διαβάσει ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Την έναρξη και το κλείσιμο της παρουσίασης θα συνοδεύσει μουσική ειδικά επιλεγμένη για την εκδήλωση από τον Άρχοντα Μαΐστορα της Μ.τ.Χ.Ε. Γρηγόριο Νταραβάνογλου και τον μουσικό και συνθέτη Μανώλη Καρπάθιο.  

Παράλληλα, στο φουαγιέ θα λειτουργεί η έκθεση «Το όνομά μου Κωνσταντινούπολη» στην οποία θα εκτεθούν φωτογραφίες που απεικονίζουν τη σημερινή κατάσταση των ελληνικών σπιτιών της Κωνσταντινούπολης, σημαντικές στιγμές από την ιστορία των Ρωμηών της Κωνσταντινούπολης και  θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ.

Διάρκεια έκθεσης: 17-24 Μαΐου 2022, ώρες λειτουργίας: 18:00-21:30.

Μετά το πέρασμα της εκδήλωσης ακολουθεί κέρασμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ