Η Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, δημοσιοποιεί ολόκληρο το κείμενο της γνωμοδότησης του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη μαρίνα της Βουλιαγμένης, που έγινε κατόπιν αιτήματος του Κώστα Πασακυριάκου, δημοτικού συμβούλου.

Tην γνωμοδότηση μπορείτε να την διαβάσετε στο προφίλ του Κώστα Πασακυριάκου στο facebook.

Ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με τα γεγονότα και τη στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης:


Στις 18 Μαΐου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Κώστας Πασακυριάκος ψήφισε «κατά» της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Στις 20 Μαΐου, ο Κώστας Πασακυριάκος απευθύνθηκε στο Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος και ζήτησε γνωμοδότηση επί της μελέτης, ώστε να υπάρχει μία τοποθέτηση από έναν ανεξάρτητο επιστημονικό φορέα.
Στις 9 Ιουνίου, το Επιμελητήριο απέστειλε τη γνωμοδότηση στον Κώστα Πασακυριάκο.

Τα επόμενα βήματα:


Το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων βρίσκεται ήδη στην Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο την Τετάρτη 17 Ιουνίου. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα κάνει αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρέμβαση στο περιφερειακό συμβούλιο.
Το ζήτημα της μαρίνας έχει κι άλλα στάδια έως ότου οριστικοποιηθούν οι μελέτες και εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο.
Καλούμε τους συνδημότες μας να διαβάσουν και τη γνωμοδότηση αλλά και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, προκειμένου να σχηματίσουν όσο το δυνατόν καλύτερη άποψη επί ενός μεγάλου ιδιωτικού έργου.

” Σωτήρες ” δεν υπάρχουν

Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι συμμετείχε αρκετός απλός κόσμος στη συγκέντρωση της Τετάρτης 10 Ιουνίου στη Βουλιαγμένη με αίτημα «Οχι στην επέκταση της μαρίνας».
Θέλουμε να διατυπώσουμε την άποψή μας και με αφορμή τη συγκέντρωση των κατοίκων:

«Σωτήρες» της Βουλιαγμένης δεν υπάρχουν.
Ούτε νομικοί, ούτε πολιτικοί.
Η αναζήτηση «αποκλειστικά υπευθύνων» εντός των ορίων του δήμου μας, δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό αντίκρυσμα αν οι κάτοικοι θέλουν ο αγώνας τους, να έχει αποτέλεσμα.

Το ΜΟΝΟ που έχει σημασία και το μόνο από το οποίο εξαρτάται το εάν θα προστατευθεί το περιβάλλον και ο χαρακτήρας της περιοχής, για όσους πιστεύουμε ότι υπάρχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις από την επέκταση, είναι η σωστή και πλήρης ενημέρωση και κυρίως η οργάνωση και κινητοποίηση του κόσμου στην κατεύθυνση της πίεσης και της διεκδίκησης προς τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς που έχουν αποφασιστικό ρόλο για το έργο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ