«Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι ζημία για την οικονομία».

Αυτή η διαπίστωση που έγινε από κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης, πήρε σάρκα και οστά για άλλη μια φορά.

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, ένα σπίτι οικογένειας του Δήμου Βάρης –Βούλας –Βουλιαγμένης , ένα σπίτι που είναι η πρώτη και μοναδική κατοικία, στη Βούλα 100 τετραγωνικών, είχε προγραμματιστεί να «βγει στο σφυρί» μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Τραγική ειρωνεία; Πριν μερικά χρόνια, το 2014, η ίδια οικογένεια είχε χάσει ένα ακόμα σπίτι, πάλι από πλειστηριασμό.

Με αφορμή αυτό το θλιβερό γεγονός η Λαϊκή Συσπείρωση των 3Β και ο επικεφαλής της, Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Πασακυριάκος σχολίασε :

Παρακολουθούμε από πολύ κοντά και με όποια μέσα διαθέτουμε, τις εξελίξεις γύρω από τους πλειστηριασμούς σπιτιών στην περιοχή μας και είναι ανάγκη να υψώσουμε τείχος προστασίας για οικογένειες που αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα.

Τον περασμένο Οκτώβρη καταφέραμε και ματαιώσαμε πλειστηριασμό άλλου σπιτιού οικογένειας του Δήμου μας. Παρόλα αυτά και γι αυτό το σπίτι, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί οριστικά και η οικογένεια συνεχίζει να δίνει το δικό της αγώνα κόντρα σε τράπεζες και εταιρίες που έχουν αγοράσει τα “κόκκινα δάνεια”. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους. Δεν εφησυχάζουμε!

Αυτός ο πλειστηριασμός λοιπόν, ενός σπιτιού – όπως και χιλιάδων άλλων – οικογενειών που ούτε έκλεψαν, ούτε είναι «μπαταχτσήδες», αλλά απλά χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση και πλέον δεν προστατεύονται από το νομοθετικό πλαίσιο, θεωρείται …«καλό» για την οικονομία.

Τι σημαίνει …«καλό» για την Οικονομία; Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του ισολογισμού της για το 2019, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι προχωρά στην επίσπευση των ενεργειών της για μείωση των «κόκκινων» δανείων κατά περίπου 11 δισ. ευρώ το 2020 από περίπου 7 δισ. στο αρχικό πλάνο. Και αναφέρει σχετικά με το περιβόητο Σχέδιο «Ηρακλής»: «Η αγορά ακινήτων έχει ανακάμψει. Παράγοντας που υποστηρίζει σημαντικά την προσπάθεια της τράπεζας να εξυγιάνει τον ισολογισμό της. Είμαστε σε συνεχείς επαφές με τους επενδυτές και είναι ενήμεροι για όλα τα εγχειρήματα».

Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει, ότι η «εξυγίανση» των τραπεζών, περνά μέσα από τη διάλυση οικογενειών…

Και μια λεπτομέρεια: Μαθαίνουμε ότι το σπίτι βγήκε στο σφυρί από δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ