«Θετική διαγνώστηκε στον κορονοϊό η εκπαιδευτικός που εργάζεται σε σχολεία του Δήμου μας, όπως ανακοίνωσε με Δελτίο Τύπου ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η εκπαιδευτικός έκανε την εξέταση με δική της πρωτοβουλία…

Δυστυχώς, αυτή η εξέλιξη αποκαλύπτει ότι η ανευθυνότητα των αρμόδιων υπουργείων Υγείας και Παιδείας είναι επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία.
Η Λαϊκή Συσπείρωση από την περασμένη Πέμπτη, όταν έλαβε γνώση του περιστατικού, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε – με αφορμή τη δημοσιοποίηση του ταξιδιού της εκπαιδευτικού – να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και ασφάλεια των παιδιών των σχολείων, των οικογενειών τους και του διδακτικού προσωπικού.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…
Θυμίζουμε ότι την περασμένη Πέμπτη αποκαλύψαμε:
Εγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με ημερομηνία 5 Μάρτη, στο οποίο αναφέρονται τα παρακάτω:
«Η υπηρεσία μας ενήργησε άμεσα κατόπιν ενημέρωσής της για το θέμα επίσκεψης εκπαιδευτικού στην Ιταλία. Υπήρξε επικοινωνία στις 25/2/2020 του Προϊσταμένου του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων με τον πλέον αρμόδιο φορέα, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν αποσταλεί στην Υπηρεσία μας και οι οποίες έχουν ήδη διαβιβαστεί στις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης μας. ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ».

Και λέγαμε:

“Δηλαδή, τι μάς λένε; Οτι αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημερώθηκαν για το γεγονός, κάποιος υπεύθυνος από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής πήρε τηλέφωνο κάποιον υπεύθυνο από τον ΕΟΔΥ και αποφάσισαν – τηλεφωνικά πάντα – ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας!!! Χωρίς εξετάσεις και χωρίς κανένα μέτρο για την προστασία της καθηγήτριας, των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών, των οικογένειών τους.”

Ζητούσαμε την περασμένη Πέμπτη: “Ολοι οι αρμόδιοι φορείς, τα αρμόδια υπουργεία, τον ΕΟΔΥ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες με τη δέουσα υπευθυνότητα”.
Φαίνεται όμως πως η δέουσα υπευθυνότητα δεν υπάρχει…
Το αποτέλεσμα της εξέτασης που δείχνει ότι η καθηγήτρια είναι θετική στον κορονοϊό, εκθέτει ανεπανόρθωτα: το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, τον ΕΟΔΥ.
Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσει τι ενέργειες έκανε από τη στιγμή που έμαθε για το περιστατικό από την περασμένη εβδομάδα και να τις δημοσιοποιήσει.
Το γεγονός ότι η εκπαιδευτικός έκανε με δική της πρωτοβουλία την εξέταση, ενώ ο ΕΟΔΥ, συνέστησε να μην κάνει, αποκαλύπτει ακόμα περισσότερο την τραγικότητα της κατάστασης στις Δημόσιες Δομές Υγείας.
Ζητάμε να κλείσουν άμεσα τα σχολεία του Δήμου μας και να παρθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των γονιών που θα πρέπει να μείνουν σπίτι για να κρατήσουν τα παιδιά τους».

Ο Κ. Πασακυριάκος με νεότερη ανακοίνωση του γνωστοποίησε τα εξής:


«Δίνουμε στη δημοσιότητα το έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας με ημερομηνία 5 Μαρτίου 2020.


Σε αυτό, περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν οι αρμόδιοι φορείς (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΟΔΥ) που κλήθηκαν από τις 25 Φεβρουαρίου να διαχειριστούν το περιστατικό με την καθηγήτρια που επέστρεψε από την Ιταλία και σήμερα βρέθηκε θετική στον Κορονοϊό.
Έγινε ένα τηλεφώνημα και ο ΕΟΔΥ έδωσε εντολή να πάει στα σχολεία!
Τα συμπεράσματα δικά σας…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ