Στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» μίλησαν εποχικοί πυροσβέστες καταγγέλοντας πως τους στέλνουν στο ταμείο του ΟΑΕΔ ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης στο Σώμα.

Σημείωσαν χαρακτηριστικά: «2.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες σε πέντε μέρες θα περάσουμε την πόρτα του ΟΑΕΔ. Ανεργία με 500 ευρώ. Όσοι πάρουμε ταμείο ανεργίας. Όσοι έχουμε τα ένσημα. 500 ευρώ μας δίνουν για να καθόμαστε. Επιδοματική πολιτική. Μπορούσαν να μου δώσουν άλλα 200-300 ευρώ και να δουλεύουμε. Δια στόματος του κ. Κικίλια είπαν πως θα είναι 500-700 άτομα ΕΜΟΔΕ, δηλαδή ειδική μονάδα δασικών επιχειρήσεων. Οι σταθμοί πασχίζουν»

Και συμπλήρωσαν: «Δεν βγαίνουν τα ρεπό. Χιλιάδες οφειλόμενα είναι τα ρεπό στο μόνιμο προσωπικό. Είμαστε έτοιμοι πυροσβέστες εμείς οι συμβασιούχοι, εποχικοί πυροσβέστες, με τις μπεζ στολές. Με προεδρικό διάταγμα εδώ και πέντε χρόνια, με όμοια και κοινά καθήκοντα με το μόνιμο προσωπικό, συνδράμουμε σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα συμβάντα…», .

Όπως τόνισαν, η συμβολή τους θα ζητηθεί πάλι τον Μάιο. Επίσης, επισήμαναν  πως γίνονται συνεχώς προσλήψεις στην αστυνομία και τον στρατό «και ένα Σώμα που είναι δίπλα στον πολίτη, καθημερινά, από πλημμύρες, φωτιές, παροχές βοήθειας, από χιόνια, είναι αποδεκατισμένο».

«3.500 οργανικά κενά και όλοι μαζί είμαστε 2.500. Και να μας πάρουν όλους, πάλι μένουν 1.000 και κάτι κενά», είπαν  για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Πυροσβεστική.

«Υπάρχει νόμος του 2011 που λέει πως μπαίνεις από εποχικός, γίνεται 5ετής, δουλεύεις όλο το χρόνο, συνδράμεις με όλο το μόνιμο προσωπικό. Και τώρα οι κύριοι της κυβέρνησης λένε ότι δεν ισχύει αυτός ο νόμος. Το πρόβλημα στην Πυροσβεστική για να λυθεί είναι προσλήψεις. Άμεσες προσλήψεις», επεσήμαναν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ