Στο ΑΒΕΡΩΦ η υπογραφή της συμφωνίας για τις τρεις φρεγάτες τύπου FDI

Σύμφωνα με την στήλη  «Θεωρείο»  της Καθημερινής, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο, η σημαντική συμφωνία για την προμήθεια των τριών φρεγατών τύπου FDI να υπογραφεί στο «ΑΒΕΡΩΦ» στέλνοντας συμβολικό μήνυμα καθώς το θωρηκτό  αποτελεί την πιο «ζωντανή» μνήμη της ελληνικής δύναμης στο Αιγαίο.

Αυτή η μνήμη θεωρούν κάποιοι ότι μπορεί να αναβιώσει, εάν συνδυαστεί με ένα γεγονός καμπής για το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού, την υπογραφή της σύμβασης για τις τρεις φρεγάτες τύπου FDI επάνω στο θωρηκτό υπό το βλέμμα του Κουντουριώτη.

Το «ΑΒΕΡΩΦ»ήταν, όπως και οι FDI σήμερα, όπλο τεχνολογικής υπεροχής, ενώ και τα δύο έχουν το χαρακτηριστικό της ανεστραμμένης πλώρης, που επιτρέπει την ανάπτυξη μεγαλύτερων ταχυτήτων.

Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι, καθώς μαζί με τη σύμβαση για τις γαλλικές φρεγάτες πρέπει να υπογραφεί και εκείνη για τα έξι πρόσθετα Ραφάλ, οπότε λόγο έχει και η Πολεμική Αεροπορία…

Πάντως το ενδεχόμενο εξετάζεται σοβαρά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς οι συμβολισμοί είναι πολλοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ