Μπαλάφας στο newsique: Τώρα ξεκινά η μεγάλη πορεία…

Ένα μέτρο για την επιτυχία ή αποτυχία ενός εγχειρήματος, είναι το πώς αντιδρούν οι αντίπαλοί σου. Από την Κυριακή σχεδόν όλοι αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όχι σαν αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά σαν κυβέρνηση…

Τον αντιπολιτεύονται με ακραίο τρόπο. Ειδικά οι αντιδράσεις των κυβερνητικών στελεχών (και των παρατρεχάμενων τους…) έχουν κυριολεκτικά «ξεφύγει». Λες και την Κυριακή έχασαν στις εθνικές εκλογές και τώρα πρέπει να διαχειριστούν την ήττα τους!

-Ο (γνωστός για τα δημοκρατικά του φρονήματα…) υπουργός Ανάπτυξης έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Άσαντ και τον Στάλιν!

-Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι δεν είδε συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει κουράσει».

-Γνωστός τηλεαστέρας του ΣΚΑΙ αναρωτιόταν για το αν είναι δημοκρατικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να μην αγχώνονται λοιπόν: Αυτό που έγινε την Κυριακή αποτελεί προάγγελο για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Οι πολίτες τους έστειλαν πίσω τον λογαριασμό με ηχηρό τρόπο και η κυβέρνηση θα κληθεί σύντομα να τον πληρώσει. Οι πολίτες, μετά από χρόνια ανοχής και υπομονής, είναι οργισμένοι και αποφασισμένοι. Δεν επιλέγουν όμως έναν δρόμο «στείρας διαμαρτυρίας», αλλά τη λεωφόρο της δημοκρατικής συσπείρωσης, της οργάνωσης, της συζήτησης, των εναλλακτικών πολιτικών, της ανάπτυξης και του σεβασμού στις ανάγκες των πολλών.

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ένα κόμμα με πάνω από 170.000 μέλη. Ένα από τα πιο μαζικά κόμματα στην Ευρώπη, ένα κόμμα που βρίσκεται μέσα στην κοινωνία, την ακούει, την νοιώθει και ταυτίζεται μαζί της.

Φτάνει αυτό; Τις πήραμε τις εκλογές; Ούτε κατά διάνοια. Τώρα ξεκινά η μεγάλη πορεία προκειμένου το βράδυ των εκλογών (όποτε και να γίνουν αυτές) να είμαστε έτοιμοι και με λύσεις. Είναι σαφές ότι πρέπει δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα να συσπειρωθούν όλα τα στελέχη σε αντιστοίχιση με τις ελπίδες και τις επιδιώξεις των πολιτών.

Να συνυπάρχουν αρμονικά όλες οι υπαρκτές δυνάμεις και προσωπικότητες που συνθέτουν σήμερα αυτό το πολύχρωμο ποτάμι που συναντήθηκε την Κυριακή στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά και με συνέχεια.

Από σήμερα όλοι μαζί πρέπει να ξεκινήσουμε μια νέα εκστρατεία για να επικοινωνήσουμε το μήνυμα και το πρόγραμμα του κόμματός μας. Πρέπει βέβαια να είμαστε με ανοιχτά μάτια και αυτιά, προκειμένου όχι μόνο να μιλάμε, αλλά και να ακούμε ό,τι έχουν να μας πουν οι πολίτες. Βεβαίως και είμαστε περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, βεβαίως και είμαστε σοφότεροι από κάθε άλλη φορά, αλλά «προς Θεού», δεν έχουμε την απόλυτη γνώση και χρειάζεται να αξιοποιήσουμε κάθε τι θετικό που προτείνουν οι πολίτες.

Οι εκλογές της Κυριακής, ναι, έστειλαν τον λογαριασμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στα επαρμένα γαλάζια golden boys. Όμως κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που απειλούνται από μια πιθανή επικράτηση των ευρύτερων αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων. «Είναι πολλά τα λεφτά» που κινδυνεύουν να χάσουν όλοι αυτοί και είναι ανάλογη η αντίδραση που θα εκδηλώσουν με κάθε τρόπο. Ναι είμαστε προετοιμασμένοι και περιμένουμε να χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να ανακόψουν την πορεία μας. Ας μην θεωρούν όμως ότι ο λαός έχει τόσο «κοντή» μνήμη για να μπορέσει να αποπροσανατολιστεί για μια ακόμη φορά. Όλοι πληρώνουμε το τι συνέβη το 2019 και όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν πρέπει να ξανασυμβεί…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ