Εγκαινιάστηκε το τοπικό κέντρο εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Mε στόχο την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην χώρα μας που υλοποιείται από το Σωματείο «Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, εγκαινιάστηκε το Τοπικό Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, το οποίο θα λειτουργήσει  ως ένας ακόμα κρίκος αλυσίδας συνεργαζόμενων κέντρων του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για όλη την Ελλάδα.

Σκοπός ίδρυσης του κέντρου θα είναι η αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην χώρα μας, δίνοντας έτσι ελπίδα ζωής σε όλους μας και κυρίως στα μικρά παιδιά που ζητούν την βοήθεια μας περισσότερο.

Την έναρξη ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. Αναφερόμενος στην έναρξη λειτουργίας του τοπικού κέντρου εγγραφής εθελοντών μυελού των οστών ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος είπε ότι « Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει το έργο του συλλόγου, τόνισε την σημασία της εθελοντικής προσφοράς και της ανώτερης αυτής ανθρώπινης πράξης, της δωρεάς μυελού των οστών». Ο κ. Κωνσταντάτος εγγράφηκε ο ίδιος δίνοντας δείγμα με σκοπό να παρακινήσει τους δημότες να συμβάλλουν κι εκείνοι.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής απέστειλε χαιρετισμό δηλώνοντας:

«Η εθελοντική προσφορά και η κοινωνική αλληλεγγύη είναι στις μέρες μας πιο επιτακτική από ποτέ. Με σκοπό να ενισχύσουμε την τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας, συμμετέχουμε δημιουργώντας τοπικά συνεργαζόμενα κέντρα ώστε η πρόσβαση για τους δημότες να είναι εύκολη και να μπορούν άμεσα να συμβάλλουν με την εγγραφή τους. Ήδη η ανταπόκριση των πολιτών είναι σημαντική και όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε μέρος αυτής της μεγάλης αλυσίδας αγάπης προς τους συνανθρώπους μας». Τον κ. Πατούλη εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Δικτύου κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.

Στην συνέχεια της τελετής των εγκαινίων ο επιστημονικός υπεύθυνος του συλλόγου κ/ος Στέλιος Γραφάκος παρουσίασε στο κοινό την σημασία της εθελοντικής προσφοράς του μυελού των οστών, έδωσε στατιστικά στοιχεία για το έργο του συλλόγου και τέλος αναφέρθηκε στο δίκτυο που δημιουργείται σε όλη την χώρα με σκοπό την στήριξη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Επίσης μίλησε και η κα Ελένη Χανδρινού, Αιματολόγος, με θέμα «Η Σημασία Εθελοντικής προσφοράς αίματος και των παραγώγων αυτού».

Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Αντιδημάρχου Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής κ/ου Μηνόπουλου που αναφέρθηκε στην σημασία της νέας δομής του δήμου και κάλεσε τους κατοίκους να στηρίξουν το έργο  του συλλόγου, με την εγγραφή τους στην νέα δομή του δήμου μας.

Στην εκδήλωσε παραβρέθηκαν  η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κα. Δήμητρα Νάνου, ο  Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών κ/ος Καλλιντέρης, οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Πολιτικού Σχεδιασμού κ/α Θεοδώρου, Οικολογίας – κλιματικής Αλλαγής και Αδέσποτων Ζώων η κ/α Στελλάκη, Η Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Ελληνικού κ/α Κορίλη, η τοπικός  Σύμβουλος κ/α Γαλανού και Αργυρούπολης κ/α Κωσταρίδη.η  κ/α Αντωνοπούλου Σύμβουλος του Δ.Σ της Πόρτας Ανοικτής, η κ/α Οικονομοπούλου εκπρόσωπο της Αντικαρκινικής Εταιρείας, Οι πρόεδροι Αθμιας και Βθμιας εκπαίδευσης κ/ος Νικοθόδης και κ/ος Κατσαγώνης, Προϊστάμενοι και Διευθυντές, Δημοτικοί Σύμβουλοι και βέβαια πλήθος δημοτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ