Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κώστας Ασκούνης κατέθεσε ψήφισμα για τα ελληνοτουρκικά στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται: Τα Εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε επικίνδυνο σημείο μετά και την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, που αμφισβητεί κατάφωρα την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Σ΄ αυτήν την συγκυρία κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής, πόσο μάλλον οι άνθρωποι που κατέχουν θεσμικό ρόλο. Για τον λόγο αυτό πήρα την πρωτοβουλία και κατέθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για διαβούλευση το παρακάτω Ψήφισμα :

Η πρόσφατη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης έρχεται να αναβαθμίσει την επιθετικότητα της Τουρκίας αμφισβητώντας την εδαφική ακεραιότητα και εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας. Μια ανυπόστατη και απαράδεκτη συμφωνία που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στο Αιγαίο.

Η Κυβέρνηση ξεκίνησε μια μεγάλη διπλωματική προσπάθεια να αποτρέψει τετελεσμένα και να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι καλοδεχούμενη η στήριξη από την Ε.Ε και άλλες χώρες, αλλά η πολιτική των ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ δημιουργεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό. Η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και της αποτρεπτικής της ισχύος για να διασφαλίσει την ειρήνη και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Έτσι, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται η χώρα μας οι εξοπλιστικές δαπάνες είναι μονόδρομος αφού όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει κυρίως να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και μόνο. Για το σκοπό αυτό καλούμε την Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα στην χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής η οποία θα διασφαλίζει την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι πάρα πολύ σοβαρή και μόνο με ενότητα και ομοθυμία όλων των Ελλήνων και αρραγές εσωτερικό μέτωπο μπορούμε με επιτυχία να αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ