Με κάθε επισημότητα και με τη συμμετοχή αναρίθμητων πιστών εψάλη ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Δημητρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Θεοχάρη και πλειάδας κληρικών.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Δημητρίου επί στρατιωτικού οχήματος, των χαριτόβρυτων ιερών λειψάνων του, του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Νέστορος και πολλών άλλων.

Στην ιερά τελετή το παρόν έδωσαν οι Βουλευτές  Καραμανλή Α., Σπανάκης Β., Κυρανάκης Κ., η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο π. Δήμαρχος Παντελής Ειρηνάκης, Αντιδήμαρχοι, το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι Δημοτικών Παρατάξεων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, η Δημοτική Αστυνομία, οι Παραδοσιακοί Σύλλογοι «Αρκάδων» και “Κρητών”, το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο και το σώμα Προσκόπων.

Η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας ακολούθησε την εξής διαδρομή: Αγίου Δημητρίου – Θ. Κολοκοτρώνη – Στρ. Παπάγου – Καλλιθέας – Αγίου Δημητρίου.

Τιμές απέδωσαν Ένοπλο Άγημα του Στρατού Ξηράς και του Λιμενικού Σώματος ενώ παιάνισαν οι Φιλαρμονικές του Στρατού Ξηράς, Λιμενικού Σώματος και του Δήμου.

Προ της απολύσεως της ιεράς λιτανεύσεως, όλοι οι πιστοί έψαλαν το κοντάκιο «Τη Υπερμάχω», προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και τον Εθνικό μας Ύμνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ