Τεράστιο λάθος χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Τσαρπαλής την αποχώρηση από το Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστωντης επένδυσης του Ελληνικού των Δήμων Γλυφάδας και Αλίμου, με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του η συνεδρίαση του Φορέα της 8ης Οκτωβρίου αποτελεί πλήρη δικαίωση της πολικής που ακολούθησε όλο τον καιρό ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης. 

“Αυτό το επιβεβαιώνει η συμμετοχή του κράτους στο Φορέα και η χρηματοδότηση του” τονίζει. 

“Είχα δηλώσει ότι η αποχώρηση των αντιπροσώπων των δήμων Γλυφάδας και Αλίμου είναι τεράστιο πολιτικό λάθος.Οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι δημότες τους” υπογράμμισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του Φορέα για το καλό των κατοίκων της περιοχής του λεκανοπεδίου. 

Η αποχώρηση Αλίμου και Γλυφάδας 

Οι Δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων κατόπιν εισήγησης των δημάρχων τους, αποχώρησαν από τον Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων  τον Νοέμβριο του 2019. 

Συγκεκριμένα, με ψήφους 28 υπέρ και 5 λευκά το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου ψήφισε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, την αποχώρηση από το Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων της επένδυσης του Ελληνικού με το σκεπτικό της δυσλειτουργικότητας, της μη αποτελεσματικότητας και της εξ αρχής προβληματικότητάς  του. 

Όπως διευκρίνησε λίγο πριν την ψήφιση ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, δεν είναι απλά η παραίτηση ενός μέλους αλλά η συνολική αποχώρηση του δήμου Αλίμου προκειμένου ο Φορέας να απονομιμοποιηθεί.Πλέον ο δήμος Αλίμου δεν εκπροσωπείται και δεν εκφράζεται στο Φορέα. Με το ίδιο σκεπτικό και απόφαση κατά πλειοψηφία αποχώρησε και ο Δήμος Γλυφάδας.
Η προσφυγή στο ΣτΕ και τα νέα μέλη του Δ.Σ. του Φορέα

Κατά του “μορφώματος”, όπως αποκαλούσε ο Δήμαρχος Αλίμου το Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων της επένδυσης του Ελληνικού, προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια την ίδια χρονιά, ζητώντας να κριθεί η σύστασή του ως αντισυνταγματική. 
Το ΣΤΕ έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα συνταγματικότητας απορρίπτοντας την προσφυγή του Δήμου Αλίμου, δίνοντας το πράσινο φως για την ύπαρξη και λειτουργία του.

Οι αποχωρήσαντες δήμοι πρόσφατα αντικαταστάθηκαν στο Δ.Σ. με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και εγκρίθηκε ο πρώτος του προϋπολογισμός στη συνεδρίαση της 8ης Σεπτεμβρίου. 

Ο διορισμός των δύο μελών της Ε.Ε.Τ.Α.Α. βρήκε αντίθετο το δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που έγινε με τηλεδιάσκεψη στο τέλος του Σεπτέμβρη χαρακτήρισε “προβληματικό το γεγονός να εκπροσωπείται ο Άλιμος και η Γλυφάδα από ανθρώπους άσχετους με εμάς”. 

“Αυτό” είπε, “είναι ένα ζήτημα που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα”, και γνωστοποίησε ότι με τον δήμαρχο Γλυφάδας θα επισκεφθούν τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, προκειμένου να του εκθέσουν τους προβληματισμούς τους.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ