Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος», σε ένα κλίμα εγκάρδιο με την συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών μας, ανταλλάσσοντας ευχές για την καλή χρονιά.

Σε μια εκδήλωση υψηλού κύρους και κοινωνικής αποδοχής, παρευρέθηκε ο  Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, εκπρόσωποι των κομμάτων, το Δημοτικό και τα Κοινοτικά Συμβούλια της πόλης μας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και των φορέων, τιμώντας την πόλη μας.

Με την εξαιρετική χορωδία ενηλίκων του Δημοτικού μας Ωδείου ξεκίνησε η ροή του προγράμματος ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Ανδρέα Ευθυμίου και του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου καθώς και χαιρετισμοί των πολιτικών προσώπων, κ. Νίκου Παππά, π. Υπουργού και βουλευτή,  κας Τόνιας Αντωνίου, εκπροσώπου της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, κ. Βασιλείου Σπανάκη, βουλευτή Νοτίου Τομέα, της κας Άννας Καραμανλή, βουλευτή Νοτίου Τομέα, κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου, βουλευτή Νοτίου Τομέα, κ. Γιάννη Μπαλάφα, π. Υφυπουργού και βουλευτή, κ. Απόστολου Κακλαμάνη, π. Προέδρου της Βουλής, και της κας Δήμητρας Νάνου, Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε όλους για τη συγκινητική παρουσία τους και στη φετινή κοπή της πίτας του Δήμου αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο της Δημοτικής Αρχής, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, όπου σε ένα περιβάλλον με  βαθιά οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική κρίση  έγινε το ανάχωμα διατηρώντας ενεργή και ζωντανή την τοπική κοινωνία. Η Δημοτική Αρχή με όπλο της την κοινωνική αλληλεγγύη απέκρουσε τον κοινωνικό αποκλεισμό και δυνάμωσε την κοινωνική συνοχή, τονίζοντας ότι στο κατώφλι της νέας δεκαετίας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των πολιτών, τα δικαιώματα της νέας γενιάς, των παιδιών και των επερχόμενων γενιών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά στα έργα και τις δράσεις του Δήμου για την επόμενη περίοδο.

Ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για την έμπρακτη υποστήριξη στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου καθώς και τους εκπροσώπους των κομμάτων και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης διαχρονικά για τη συμβολή τους στο έργο της Δημοτικής Αρχής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Αυτοδιοίκηση ενώνει ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΜΜΑΤΑ και ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος ευλόγησε την πίτα του Δήμου μας ευχόμενος σε όλους καλή χρονιά με υγεία και ευημερία.

Ο Δήμαρχος, κ. Ανδρέας Ευθυμίου κάλεσε τον πρώην Δήμαρχο Ταύρου και γιατρό, κ. Δημήτρη Σούτο, να απονείμουν μαζί τις τιμητικές πλακέτες στους δύο αξιόλογους συμπολίτες μας:

Τον κ. Γεώργιο Δεημέζη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Φωστήρα και της Α΄ Εθνικής Ομάδας, για την συμβολή του στην αθλητική ιστορία της πόλης και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Ο κ. Δεημέζης είναι εν ενεργεία κοινοτικός σύμβουλος στη κοινότητα Ταύρου, του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Τον κ. Γεώργιο Καραναστάση, Διδάκτορα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην Αιματολογία και στην Παθολογία και Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Μοσχάτου, για την διαχρονική προσφορά του στον συνάνθρωπό μας.

Κομμάτι πίτας έλαβαν επίσης από το Δήμαρχο, όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι, πρώην και νυν, του Δήμου μας, οι εκπρόσωποι των τοπικών οργανώσεων των κομμάτων, οι τοπικοί  φορείς της πόλης μας, εκπρόσωποι των σχολείων, των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων και συλλόγων καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση εκτός των προαναφερθέντων πολιτικών  και αυτοδιοικητικών προσώπων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι οργανισμών εθνικής εμβέλειας:

Ο κ. Ηλίας Γιάτσιος, Πρόεδρος ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), ο κ. Σπυρίδωνας Σπυρίδων, Δ/νων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ, ο κ. Διονύσης Κυριακόπουλος, Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης), ο κ. Ευάγγελος Χαριτάκης, Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, ο κ. Βράβας Φώτιος, Αντιπρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, ο κ. Σπύρος Λάσκος, Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κακογιάννη, ο κ. Μάνδρος Ηλίας, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Αιγάλεω, ο κ. Ξυδαίας Βαγγέλης, Αναπλ. Πρόεδρος 3ης Δημ. Κοιν. Δήμου Αθηναίων, ο κ. Χιώτης Χρήστος εκπρόσωπος του Υπουργού Τουρισμού, ο κ. Θεοχαρόπουλος, Δ/ντής Κοινοβ. Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και η κα Στέλλα Βαλαβάνη, Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Τομέα, της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τιμητική ήταν και η παρουσία των πρώην Αντιπεριφερειαρχών:

κας Ελισάβετ Τασούλη, κας Μαρίας Καρακλιούμη, κ. Γιώργου Γαβρίλη, και κ. Δημήτρη Κατσικάρη,

καθώς και των:

κ. Σωτήρη Ανδρέου, πρ. Δημάρχου και Αντιδημάρχου Ταύρου,  κ. Πέτρου Δημητρίου, πρ. Αντιδημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Άρη Κρεμμύδα, πρ. Δημοτικού Συμβούλου και Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δ.Σ.,  κ. Στράτου Κυριακόπουλου, πρ. Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Κώστα Χρονόπουλου, πρ. Αντιδημάρχου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Λευτέρη Χαρμπάτση, πρ. Δημοτικού Συμβούλου.

Επίσης ο συμπολίτης μας και πολιτευτής, κ. Δημήτριος Πλαστήρας και η πολιτευτής κα Κατερίνα Βαλαβάνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ