Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην Καλλιθέα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η αίτηση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την Εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου -ΤΠΣ στο Δήμο Καλλιθέας. (ΦΕΚ 6046/2021 τ. 2ο).

Η εκπόνηση του νέου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) στην Καλλιθέα κρίθηκε σε προτεραιότητα καθώς το προηγούμενο ΤΠΣ είχε εγκριθεί το 1989 (ΦΕΚ 369 Δ) και η τελευταία τροποποίησή του έγινε το 2006 (ΦΕΚ 192Δ).

Οι αρμόδιες υπηρεσίες Δόμησης, του Δήμου Καλλιθέας επισημαίνουν στην σχετική αίτησή τους ότι απαιτείται η πολεοδομική αναδιοργάνωση και λειτουργική ένταξη του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και το παραλιακό μέτωπο του Φαληρικού Όρμου σε Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου καθώς στο εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται, ενώ στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε σχετικά: «Ο εκσυγχρονισμός του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης μας είναι ένα σημαντικό εργαλείο σχεδιασμού και βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τις υπηρεσίες του Δήμου μας για τις συντονισμένες ενέργειές τους προκειμένου να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ