Τις επόμενες ημέρες η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της μαρίνας Αλίμου

Αισιοδοξία στο Υπουργείο Οικονομικών ότι ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα . Ικανοποίηση στην Δημοτική Αρχή για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Εντός των επομένων εβδομάδων φέρεται να προχωρά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της μαρίνας του Αλίμου.

Για την συγκεκριμένη μαρίνα η τελευταία καθυστέρηση προέκυψε λόγω της διαδικασίας με το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι εγγυητής της εκτέλεσης της σύμβασης για την παραχώρηση –και σε περίπτωση προβλήματος υπαιτιότητας του Δημοσίου μπορεί να κληθεί να αποζημιώσει τον επενδυτή, όπως συμβαίνει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις–, καθώς απαιτήθηκε χρόνος για διευκρινίσεις και νομικοτεχνικές διατυπώσεις που ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες.

Έτσι η υπογραφή της σύμβασης με την Ακτωρ Παραχωρήσεις αναμένεται να προχωρήσει αμέσως μετά. Στο ΤΑΙΠΕΔ αναμένουν την καταβολή του τιμήματος των 57,5 εκατ. ευρώ με το οποίο η Ακτωρ είχε αναδειχθεί πλειοδότρια στα μέσα Απριλίου για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας για περίοδο 40 ετών. Ο παραχωρησιούχος έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη τραπεζική χρηματοδότηση για όλο το έργο, η οποία εκτός του εφάπαξ τιμήματος περιλαμβάνει και τα δεσμευτικά έργα ανάπτυξης (εμπορικές χρήσεις, ξενοδοχείο, υποδομές κ.λπ.) προϋπολογισμού άλλων 50 εκατομμυρίων. Βασικός πιστωτής είναι η Alpha Bank. Υπενθυμίζεται πως η Ακτωρ Παραχωρήσεις κέρδισε τον διαγωνισμό με προσφορά 57,5 εκατ. και επικράτησε έτσι άλλων υποψηφίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ