Υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. ανακοίνωσε ο Κωνσταντέλλος

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» του Γιώργου Λαιμού στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, είπε συγκεκριμένα: «Αναλαμβάνω συντονιστικό ρόλο για τη δημιουργία μιας ομάδας αυτοδιοικητικών που θα διεκδικήσουν τη διοίκηση της ΠΕΔΑ».

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα σε δημάρχους , δημοτικούς συμβούλους και αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετέχουν στην κίνηση αυτή όχι για να καταλάβουν αξιώματα και θέσεις, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αλλά για να εργαστούν εντατικά με στόχο την επίλυση των κεντρικών ζητημάτων της Αττικής.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων που ταλανίζει τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαχειρίστηκε με φοβικά σύνδρομα το ζήτημα, παραπέμποντας την επίλυσή του «στους επόμενους». «Το ρολόι πλέον χτυπάει αντίστροφα», υπογράμμισε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, και έφερε σαν παράδειγμα τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη λάβει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στον τομέα αυτόν, που τον κατατάσσουν στην πρωτοπορία λόγω της κατακόρυφης αύξησης της ανακύκλωσης, και υπενθυμίζοντας παράλληλα τον κεντρικό ρόλο που έχει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής στη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ.

Τι είναι η Π.Ε.Δ.Α.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής είναι η ένωση  των Δήμων του Λεκανοπεδίου, εκπροσωπεί θεσμικά  66 Δήμους και 4.230.000 κατοίκους. Το 25μελές Διοικητικό της Συμβούλιο εκλέγεται μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, από εκλέκτορες που αναδεικνύουν με ψηφοφορία τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των δήμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ