Την άνοιξη θα «ανεβάσουν ταχύτητες» τα έργα για την ανάπλαση στον χώρο του πρώην αεροδρομίου και θα ξεκινήσει η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, η διαμόρφωση της παραλίας αλλά και η ανάπτυξη των υποδομών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, ανέφερε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού CEO forum που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Το πρώτο δίμηνο του 2021 θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε., στην Lamda Development, διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να λάβει χώρα το οικονομικό κλείσιμο του έργου, οδηγώντας στην εκταμίευση ποσού 300 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση του συνολικού τιμήματος 900 εκατ. ευρώ.

Η πανδημία, όπως ανέφερε, δεν θα μπορούσε να μην δημιουργήσει εμπόδια, αλλά η εταιρεία συνεχίζει, με γοργούς ρυθμούς, την υλοποίηση των πρόδρομων εργασιών, μελετών κτλ.

Η επένδυση συνοδεύεται με επιμέρους έργα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη δικτύων πέμπτης γενιάς, την υλοποίηση τηλεπικοινωνιακών υποδομών και την ανάπτυξη ακινήτων, τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επιπλέον, ο Οδυσσέας Αθανασίου αναφέρθηκε στους τομείς που παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές στην εποχή μετά την πανδημία. Πρόκειται για τη ψηφιακή οικονομία, όπου προβλέπονται έργα άνω των 6 δισ. ευρώ, την “πράσινη” ανάπτυξη και τις οικιστικές και ξενοδοχειακές αναπτύξεις.

Οι τελευταίες θα μπορούσαν να προσελκύσουν Έλληνες ή ξένους εργαζόμενους που θα επέλεγαν την Ελλάδα για να διαμείνουν. Πρόκειται για μία τάση την οποία επιδιώκει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, υιοθετώντας πρωτοβουλίες, όπως το καθεστώς μη κατοίκου (non-dom) ή η παροχή φορολογικών κινήτρων σε συνταξιούχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ