Όσοι πιστοί… επενδυτές για τα ακίνητα της Εκκλησίας της Ελλάδος προσέλθετε. Η ευκαιρία για την κατάθεση πρότασης αξιοποίησης 38 ακινήτων ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, έληξε χθες το απόγευμα.

Οι υποψήφιοι επενδυτές (κατασκευαστικές εταιρείες, κοινοπραξίες εταιρειών ανάπτυξης, ιδιώτες) από την Ελλάδα και το εξωτερικό ξεπερνούν, σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, τους 250.

Έχουν καταβάλει ένα αντίτιμο από 500 έως 1500 ευρώ και έχουν λάβει τους πλήρεις φακέλους των ακινήτων (τοπογραφικά, όροι δόμησης, περιβαλλοντικούς όρους κλπ) που είναι προς αξιοποίηση.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών, τονίζουν πηγές του orthdoxtimes.gr, εστιάζεται στα νότια της Αθήνας (Βούλα, Βουλιαγμένη κλπ), στη Θεσσαλονίκη (παραλιακά οικόπεδα) και στην Κηφισιά.

Οι προτάσεις των επενδυτών προς την Εκκλησία της Ελλάδος είναι να ανεγείρουν πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχεία, ακόμη και εμπορικά πάρκα γειτονιάς.

Περισσότερο από ενάμιση μήνα είχαν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι επενδυτές να μελετήσουν, αναλύσουν και να καταθέσουν μέχρι σήμερα τις προτάσεις τους προς την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών.

Μάλιστα το ποσό που συγκεντρώθηκε από τους υποψήφιους που κατέβαλλαν αντίτιμο για να αποτραπούν οι “μπαταχτσήδες” επενδυτές ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

Ποσό που θα διατεθεί για την ενίσχυση των υποτροφιών φοιτητών που καλύπτει η ΕΚΥΟ και την ενίσχυση ιδρυμάτων της Εκκλησίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ