Στην ταυτοποίηση του οδηγού της θηριώδους Lamborghini η οποία φέρεται να έκανε κόντρες στην Παραλιακή προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Τροχαία έχοντας στη διάθεσή της βίντεο που απεικόνιζε το  supercar μαζί με ένα Audi R8 να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 270 χλμ, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους οδηγούς. Συγκεκριμένα, η Lamborghini εντοπίστηκε στη Γλυφάδα να κινείται με χαμηλή ταχύτητα ωστόσο οι αστυνομικοί της Τροχαίας αναγνώρισαν το όχημα και προχώρησαν σε έλεγχο.Ο οδηγός της φέρεται να είναι κάτοικος Γλυφάδας και δεν είναι γνώριμος ούτε στις αρχές, ούτε ευρύτερα για την κοσμική του ζωή. Αντίστοιχα οι αρχές χάρις στο εν λόγω βίντεο εντόπισαν και τον οδηγό του Audi R8.Το εν λόγω βίντεο εξετάστηκε από τους αστυνομικούς της Τροχαίας, οι οποίοι ταυτοποίησαν τα οχήματα και κινήθηκε πλέον η νόμιμη διαδικασία προκειμένου να ασκηθούν διώξεις, να επιβληθούν τα απαραίτητα διοικητικά πρόστιμα αλλά και άλλες κυρώσεις που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ.Όπως προκύπτει πάντως από την εξέλιξη της έρευνας, οι δύο οδηγοί δεν συμμετείχαν σε αυτοσχέδιους αγώνες, (κόντρες), αλλά έτρεχαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε δρόμους των νοτίων προαστίων.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν στη μεγάλη επιχείρηση που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής σε διάφορα σημεία για την πάταξη του φαινομένου των αυτοσχέδιων αγώνων στην παραλιακή εντοπίστηκε ένα super car, το οποίο εμφανίζεται σε βίντεο να παίρνει μέρος στις «κόντρες – αστραπή» αναπτύσσοντας ιλιγγιώδεις ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300 χιλιόμετρα.

Το σχέδιο της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής εφαρμόστηκε στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών βραδινές ώρες της 9 προς 10/04/2022 στην περιοχή της παραλιακής (Λ. Ποσειδώνος- Ε.Ο. Αθηνών – Σουνίου – Λ. Βουλιαγμένης), πραγματοποίησαν 362 τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων και βεβαίωσαν 106 παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, από τις οποίες η μία σε βαθμό πλημμελήματος.

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν 5 αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής και 4 αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

• 56 για υπέρβαση ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας,

• 39 για παράνομη στάθμευση, από τις οποίες 2 για ράμπα αναπήρων  και 3 σε ειδικούς χώρους στάθμευσης αποκλειστικά οχημάτων ατόμων με αναπηρία,

• 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

• 1 για οδήγηση για επίδειξης ικανότητας,

• 1 για αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,

• 1 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

• 1 ανασφάλιστο όχημα,

• 1 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και

• 4 για μη εφοδιασμό με αποτελεσματικό σιγαστήρα.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 34 ζεύγη πινακίδων και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων καθώς και 53 άδειες ικανότητας οδήγησης. Τέλος, ακινητοποιήθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, υψηλών επιδόσεων, το οποίο θα οδηγηθεί για έκτακτο τεχνικό έλεγχο.

Σημειώνεται οτι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ