Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε μια διαφορετική σειρά των πραγμάτων – αριστερός στα νιάτα σου, συντηρητικός στην ωριμότητα. Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ το πήγε ανάποδα! Και τώρα προσπαθεί να διορθώσει τα αδιόρθωτα! Αλλά στη δημοσιογραφία λέμε πως η διόρθωση είναι χειρότερη του λάθους. Αυτό φαίνεται ότι ισχύει και για τον κ. Κασσελάκη.

Μετά την αποκάλυψη (από την «Εφημερίδα των Συντακτών») παλιών άρθρων του στον «Εθνικό Κήρυκα» -από όπου προκύπτει ότι ο καπιταλισμός και ο νεοφιλελευθερισμός έρρεαν εκ των μπατζακίων του- ο ίδιος προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα, επικαλούμενος το… νεαρό της ηλικίας του! Όπως είπε: «Δεν θυμάμαι τι έγραφα, ούτε ποιος ήμουν τότε. Ο 24χρονος Στέφανος ίσως και να μην ψήφιζε τον 35χρονο Στέφανο»! Παραθέτοντας και άλλα υπαρξιακά ζητήματα και αναζητήσεις.

Πράγματι, η νεότης είναι παρορμητική. Με τη διαφορά ότι οι απόψεις του εκείνης της εποχής -με τις οποίες ουδέποτε θα συμφωνούσε ένα φιλελεύθερο λαϊκό κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία όσον αφορά τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και τον εξισορροπητικό ρόλο των χαμηλών μισθών- έρχονται σε πλήρη διάσταση με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ περί ιδιωτικών πανεπιστημίων, ασύλου, καταλήψεων, απεργιών. Οπότε, ο 35χρονος Κασσελάκης αποφάσισε να κινηθεί μεταξύ… αμνησίας και νεανικών σφαλμάτων!

Ωστόσ, οι απόψεις του εκείνης της εποχής είναι πολύ συγκροτημένες από πλευράς κοσμοθεωρίας και πολιτικής ανάλυσης. Είτε διαφωνεί κάποιος μαζί του είτε συμφωνεί. Κάποιος άλλος στη θέση του θα χαιρόταν για το γεγονός ότι σε τόσο νεαρή ηλικία είχε τόσο κατασταλαγμένες απόψεις. Ο ίδιος δεν μπορεί. Πρέπει να θυσιάσει τη νιότη του στον βωμό του ΣΥΡΙΖΑ. Να την αποκηρύξει μετά βδελυγμίας, επιδιδόμενος σε δηλώσεις αριστερής νομιμοφροσύνης.

Και δια στόματος Βάρναλη: «Χτες και σήμερα ίδια κι όμοια, χρόνια μπρος, χρόνια μετά… / Η ύπαρξή σου σε σκοτάδια όλο πηχτότερα βουτά. / Τάχα η θέλησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος; / Αχ, πού ’σαι, νιότη, που ’δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος!».

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 30/10

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ