Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με ανακοίνωση της στηλίτευσε τη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έθεσαν τις βάσεις για να πατήσει σήμερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να δώσει το «πράσινο φως» στην εκχώρηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. στους ιδιώτες. Πρόκειται για το Νόμο Ραγκούση (άρθρο 69 του Ν.3979/2011), που έδωσε τη δυνατότητα στους Δήμους να αναθέτουν σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά και την διατήρηση του από τις κυβερνήσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παρά τις διαβεβαιώσεις για την κατάργηση του.


Μεγάλες ευθύνες για τις δυσμενείς εξελίξεις φέρουν και οι Αιρετοί, όπως τονίσθηκε σε σχετική Συνέντευξη Τύπου των συνδικαλιστών. Επέτρεψαν να απαξιωθούν οι υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., αφού δεν επιδίωξαν την αναβάθμιση του μηχανολογικού τους εξοπλισμού, δεν επένδυσαν σε νέα υλικοτεχνική υποδομή και προσπάθησαν να καλύψουν τα κενά σε προσωπικό με συμβασιούχους και προσωπικό που προσέλαβαν με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αρκετοί δε, στήριξαν ανοιχτά την νεοφιλελεύθερη πολιτική, σπεύδοντας να ικανοποιήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.


Τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κατέστησαν σαφές πώς οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν το «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο» ταφόπλακα του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και των συνδικαλιστικών ελευθεριών και θα παλέψουν για να μην περάσει και να μην υλοποιηθεί.


Ήδη, πραγματοποιούνται οι συναντήσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ή τους εκπροσώπους τους, ενώ το επόμενο διάστημα θα επιδιωχθούν συναντήσεις με άλλους φορείς, όπως η Κ.Ε.Δ.Ε. με στόχο να ακυρωθεί η διάταξη που εκχωρεί στους ιδιώτες βασικές υπηρεσίες και αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ