Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε το Δ.Σ. της ΕΝ.Δ.Α. σε μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παύλος Καμάρας ευχήθηκε εκ μέρους όλων των μελών της ΕΝ.Δ.Α. στον Υπουργό συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο έργο του. Εξέφρασε μάλιστα την αμέριστη συμπαράσταση και διάθεση για συνεργασία της ΕΝ.Δ.Α., ώστε το έργο αυτό να καλύψει τα πραγματικά προβλήματα της Τ.Α. και το έργο των Δημάρχων. 

Η συνάντηση έγινε παρουσία του κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.ΕΣ. και μέλους της ΕΝ.Δ.Α. σε εξαιρετικά φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης παρέδωσε στον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα υπόμνημα, με βασικές θέσεις της Ένωσης, σε μία σειρά θεμάτων της Τ.Α. (οικονομικά, εκλογικός Νόμος, Καταστατική θέση των αιρετών κλπ), όπως αυτά διαμορφώθηκαν και μετά τις πρόσφατες εργασίες του Forum που έγινε στον Πόρο.

Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για τους στόχους και τις δραστηριότητες της Ένωσης, ενώ δήλωσε πρόθυμος, σε μία μελλοντική συνάντηση να συζητήσει βασικά προβλήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, αξιοποιώντας την εμπειρία των μελών της Ένωσης και τις γνώσεις τους. Ώστε οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει «να έρχονται από κάτω, από ανθρώπους που ζουν και γνωρίζουν τα προβλήματα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μετά τη συνάντηση, το μέλος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Ελλάδα έχει σοβαρά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε θεσμικό επίπεδο, σε συνεργασία των φορέων της Τ.Α. με την κυβέρνηση. Η σημερινή συνάντηση έγινε σ’ αυτή την κατεύθυνση και με χαρά διαπιστώσαμε πως η ηγεσία του Υπουργείου δείχνει πρόθεση να συνομιλήσει σε βάθος και επί της ουσίας με τους αιρετούς εκπροσώπους των δήμων. Έχω την πεποίθηση πως αν συνεχίσουμε και εντείνουμε το διάλογο που ξεκινάει σήμερα μπορούμε να ελπίζουμε πως σύντομα οι δήμοι θα αποκτήσουν το κύρος και την αυτονομία που θα τους επιτρέψει να λειτουργήσουν ουσιαστικά, βελτιώνοντας την καθημερινότητας των πολιτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ