Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα.

Η συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο Αλίμου σήμερα το πρωί και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κονδύλης δήλωσε:

“Συζητήθηκαν σοβαρά ζητήματα για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως θεσμικά θέματα για τους αιρετούς και για θέματα χρηματοδότησης για τη στήριξη των δήμων. Αναλύθηκαν ζητήματα για την πολιτική προστασία που αφορούν την ασφάλεια όλων των πολιτών, ενώ μιλήσαμε και για τα θέματα που τρέχουν με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, αλλά και για τα υπό σχεδιασμό προγράμματα που θα κατατεθούν, όπως αναπλάσεις στην περιοχή που τα έχει ανάγκη η κοινωνία και το περιβάλλον. Οι αναπλάσεις αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αφήνουν ένα αποτύπωμα σοβαρό σε βάθος χρόνου. Ευχαριστούμε την ηγεσία του υπουργείου για την αγάπη, το σεβασμό και την προσοχή που περιβάλλει τις δημοτικές αρχές και για την υποστήριξη μέσω του Αντώνης Τρίτσης.

Περιμένουμε και αναμένουμε το επόμενο διάστημα την υλοποίηση όλων όσων  προγραμμάτων τρέχουν από την αυτοδιοίκηση και το υπουργείο ώστε οι πολίτες να αντιληφθούν το μέγεθος της σημασίας των παρεμβάσεων.“

Ακολούθησε η δήλωση του κ. Πέτσα:

“Σας ευχαριστώ Δήμαρχε για την φιλοξενία. Η περιοχή σας έχει γράψει ιστορία ως η πατρίδα του Θουκυδίδη και θα συνεχίσει να γράφει αφού έχει μια δημοτική αρχή που έχει όραμα για τον τόπο και δημότες που θέλουν να δουν τις ζωές τους να βελτιώνονται, στηρίζοντας έργα ανάπλασης.

Προσπαθούμε να δούμε και να δίνουμε λύσεις σε όλα τα τρέχοντα θέματα όπως το θέμα που προέκυψε για φέτος με την ναυαγοσωστική. Έχουμε δώσει λύση με έκτακτη χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων που θα κατανεμηθούν σε 142 δήμους που έχουν πολυσύχναστες παραλίες και πρέπει να έχουν την κάλυψη που απαιτείται για την ασφάλεια των λουόμενων. Επίσης πρέπει να δούμε και το πρόβλημα της προστασίας των πολιτών που υπάρχει σε πολλούς δήμους και υπάρχει και εδώ.”

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών και Θεμάτων Νομικής Υπηρεσίας Νίκος Αλεξόπουλος, η Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Θεμάτων Ανάπτυξης Δώρα Σύρμα  και ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αλίμου Ευάγγελος Κακκαβής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ