Η ανάπλαση του παράκτιου μετώπου, η ανακύκλωση οργανικών υλικών και η χρηματοδότηση  από την Περιφέρεια αναπτυξιακών έργων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Καλλιθέας Δ. Κάρναβου.

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στην ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου ξεκαθάρισε ότι αποτελεί δέσμευση του η ολοκλήρωση του, καθώς πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο πνοής. Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε:

«Το έργο δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης κι αντιπαράθεσης. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο δημοπράτησης και ολοκλήρωσης του προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο τεχνικά, οικονομικά και κοινωνικά αποτέλεσμα. Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου αποτελεί έργο πνοής για όλη την Αττική.  Πρόκειται για έργο που ενώνει όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Με ειλικρίνεια, σχέδιο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, προχωράμε μπροστά».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα της περιοχής που μπορούν να χρηματοδοτηθούν κατά τη νέα προγραμματική περίοδο. Μεταξύ άλλων πρόκειται για έργα ανάπλασης, πρασίνου, και άθλησης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την Ανακύκλωση Οργανικών Υλικών και Καφέ κάδων καθώς και για την ανάπτυξη βυθιζόμενων κάδων. 

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία χωροθέτησης και δημοπράτησης για τις 1.000 γωνιές ανακύκλωσης. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι Περιφέρεια και Δήμοι απαιτείται να συνεργαστούν στενά προκειμένου να εξασφαλιστεί η μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν για εναπόθεση.

Ο Γ. Πατούλης πρόσθεσε τέλος ότι η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται στενά με τους Δήμους για την υλοποίηση σημαντικών έργων πνοής. Για το λόγο αυτό ζήτησε να υπάρξει μια προτεραιοποίηση των έργων του Δήμου Καλλιθέας και να ενταχθούν προς χρηματοδότηση, όσα είναι ώριμα. Στη συνάντηση συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δ. Νάνου,  ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος και ο υπεύθυνος για την Παιδική Αγωγή και Άθληση στο Δήμο Καλλιθέας Μ. Κωστάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ