Επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο πραγματοποίησε το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Θέμα συζητήσεως, διάφορα θέματα επικαιρότητας και κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε και στα προγραμματισμένα ταξίδια του στη Λιβύη και στην Άγκυρα, «αν η Τουρκία κρατήσει μια καλή συμπεριφορά», όπως τόνισε. Μάλιστα, ανέφερε ότι πριν πάει στην Άγκυρα, θα επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη και τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

«Είχα τη χαρά και την τιμή να γίνω δεκτός από τον αρχιεπίσκοπο και να τον ενημερώσω για τα ευρύτερα εθνικά θέματα τα οποία χειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι «είναι για μένα πάντα μια μεγάλη χαρά και προσωπική ευχαρίστηση να συναντώ τον μακαριώτατο και να έχω μαζί του μια ειλικρινή συζήτηση. Όπως είναι γνωστό, ο μακαριώτατος και γενικά η Εκκλησία της Ελλάδος έχουν ένα ζωηρό ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα».

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον υπουργό και υπογράμμισε πως η εκτίμησή του είναι τεράστια, γιατί έχει τη δυνατότητα να δει την πορεία του στα πολιτικά δρώμενα και στα ζητήματα της πατρίδας. Επιπλέον, σημείωσε ότι δόθηκε μια ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, εθνικά, οικονομικά, υγείας, λόγω της πανδημίας, αλλά και σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εξωτερικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ