Συμμετοχή του Δήμου Νέας Σμύρνης στο Συνέδριο BSI – Buying for Social Impact

Στο πλαίσιο του έργου Buying for Social Impact, πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2019,τοΣυνέδριο «Κοινωνικά Υπεύθυνες Δημόσιες Προμήθειες: Προς μία «έξυπνη» αξιοποίηση των δημόσιων πόρων για την εξασφάλιση κοινωνικής υπεραξίας», στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής στο Πεδίον Άρεως.

Κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν η ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ στελεχών του δημόσιου τομέα με αρμοδιότητες στο πεδίο των δημοσίων συμβάσεων, εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων καθώς και εκπροσώπων της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας σχετικά με την προοπτική αξιοποίησης των δημοσίων συμβάσεων για την παράλληλη επίτευξη κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών στόχων.

Περαιτέρω, το συνέδριο επεδίωκε την διάδοση καλών πρακτικών στο πεδίο των κοινωνικά υπεύθυνων δημοσίων προμηθειών τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Το συνέδριο διεξήχθη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Buying for Social Impact, μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση των κοινωνικά υπεύθυνων δημόσιων συμβάσεων.

Το έργο υλοποιείται σε 15 κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, από μια κοινοπραξία πέντε ευρωπαϊκών οργανισμών: την Ευρωπαϊκή Ένωση Πληροφόρησης για την Τοπική Ανάπτυξη (AEIDL), το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων και Περιφερειών για την Κοινωνική Οικονομία (REVES), την Social Economy Europe (SEE), την DIESIS COOP και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρήσεων Κοινωνικής Ένταξης (ENSIE).

Τον Δήμο Νέας Σμύρνης εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κύριος Σταύρος Τζουλάκης ενώ στην πρώτη συνέδρια συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δρ Μιχάλης Χρηστάκης πραγματοποιώντας εισήγηση με τίτλο: Η αξιοποίηση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων ως παρόχων Κοινωνικών Υπηρεσιών στο πλαίσιο ανάπτυξης τοπικών στρατηγικών κοινωνικής καινοτομίας. Στην εισήγηση αυτή προβλήθηκε το έργο του Δήμου Νέας Σμύρνης στην κοινωνική πολιτική και οι καινοτόμες δράσεις στην κατεύθυνση της κοινωνικής οικονομίας.

Επίσης τονίστηκε ότι η βασική ιδέα είναι ότι ο Δήμος πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της επέκτασης της Κοινωνικής Πολιτικής και της μετατροπής της σε πολιτική κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Επίσης  στο συνέδριο συμμετείχαν στελέχη των Οικονομικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νέας Σμύρνης καθώς και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ