Το θηριώδες πολεμικό πλοίο βρίσκεται στο Φλοίσβο, προκειμένου να τιμήσει την επέτειο της ελληνικής επανάστασης.

Συνοδευόμενο από πλήθος πολεμικών πλοίων, μεταξύ και των οποίων και δυο ελληνικών, της φρεγάτας «Ύδρα» και του υποβρυχίου «Παπανικολής».

Το θηριώδες πολεμικό πλοίο των 6.000 επιβατών, θα παραμείνει μέχρι και αύριο 25 Μαρτίου 2022, προκειμένου να τιμήσει την επέτειο της ελληνικής επανάστασης.

Αμέσως μετά την τελική υπογραφή των συμβάσεων απόκτησης από τη χώρα μας των φρεγατών Belh@rra και των επιπλέον 6 Rafale, σήμερα το απόγευμα, που θα πραγματοποιηθεί στο ΑΒΕΡΩΦ, οι δύο αντιπροσωπείες, Ελλάδα και Γαλλίας, θα μεταβούν με πλωτά μέσα στο Γαλλικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “Σαρλ Ντε Γκωλ”, το οποίο βρίσκεται ναυλοχημένο στον Φαληρικό όρμο, όπου και θα παραμείνει για μερικές ημέρες.

Εκεί, μετά την ξενάγηση στους χώρους του αεροπλανοφόρου από τον κυβερνήτη του, οι Έλληνες και Γάλλοι επίσημοι θα ενημερωθούν γύρω από την αποστολή του Γαλλικού πλοίου στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου, ενώ κατά τη διάρκεια του δείπνου που πρόκειται να παρατεθεί στο καρέ των αξιωματικών, αναμένεται να εξεταστούν θέματα περεταίρω συνεργασίας των δύο υπουργείων Άμυνας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν στο “Σαρλ Ντε Γκωλ” ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Γάλλο ομόλογό του Στρατηγό Thierry Burkhard. Οι δύο Αρχηγοί αναμένεται να συμφωνήσουν στη διεύρυνση της εκπαιδευτικής συνεργασίας ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή και την διεξαγωγή κοινών εκπαιδεύσεων ανάμεσα στις Ελληνικές και τις Γαλλικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με τη συμμετοχή ελλήνων καταδρομέων και μελών της θρυλικής Γαλλικής «Λεγεώνας των Ξένων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ