Εντείνεται το αίσθημα ανασφάλειας και φόβου που νιώθουν οι πολίτες μετά τις δηλώσεις του προέδρου αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργου Καλλιακμάνη ο οποίος αναφέρει πως ο μεγαλύτερος αριθμός των συναδέλφων του απασχολείται στην φύλαξη υψηλών προσώπων με αφορμή το έγκλημα στην Λούτσα με την δολοφονία των έξι Τούρκων.

«Σε όλες τις χώρες το οργανωμένο έγκλημα έχει θεριέψει σε ό, τι έχει να κάνει με τη διακίνηση ναρκωτικών» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Καλλιακμάνης τονίζοντας ότι στη χώρα μας, γι αυτό ακριβώς το λόγο, θα πρέπει να αποδεσμευτούν δυνάμεις της αστυνομίας που απασχολούνται σε άλλους τομείς.

«Από τους 12.000 αστυνομικούς στην Αττική οι 7.000 ασχολούνται με τη φύλαξη στόχων και μένουν για την ασφάλεια των πολιτών μόλις 5.000 αστυνομικοί» κατήγγειλε ο κ. Καλλιακμάνης και ζήτησε κάτι να αλλάξει άμεσα ως προς τον τρόπο αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κ. Καλλιακμάνης διευκρίνισε πως υπάρχουν πρόσωπα που χρήζουν φύλαξης αλλά αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται από τους εν ενεργεία αστυνομικούς.

«Δεν μπορεί οι πολιτικοί να μην έχουν αστυνομική συνοδεία για την προστασία τους, όχι όμως από την αστυνομία. Κάντε ένα δημόσιο τομέα για τη φύλαξη ευπαθών στόχων και επισήμων που να μην έχει καμία σχέση με την αστυνομία» πρότεινε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων.

Τέλος, επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει ουσιαστική ασφάλεια πριν κατηγορηθεί η αστυνομία ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της με αφορμή την εκτέλεση των έξι Τούρκων που θυμίζει χτυπήματα κυκλωμάτων των καρτέλ στη Λατινική Αμερική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ