Στην Βουλιαγμένη το 8ο XTERRA GREECE CHAMPIONSHIP

Με τον αέρα του μοναδικού OffRoad τριάθλου στην Ελλάδα και των πολλών καινοτομιών και εκπλήξεων, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στο Δημαρχείο της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η παρουσίαση τύπου του 8ου στη σειρά και 5ου στη Βουλιαγμένης, XTERRA Greece Championship 2020. Το ραντεβού έχει ήδη δοθεί για τις 24-26 Απριλίου και ήδη οι εγγραφές των αθλητών δημιουργούν ενθουσιασμό και αγωνιστικό κλίμα. 

Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση, η Βουλιαγμένη αποτελεί τον ιδανικό στίβο για την παγκοσμίου βεληνεκούς διοργάνωση, ξεχωριστό σταθμό στο European&World TOUR και οι διαδρομές της αποτελούν ξεχωριστή πρόκληση για κάθε τριαθλητή. Ένα γρήγορο, συναρπαστικό και με απίστευτη θέα τερέν, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία σε όσους επιλέξουν να το ζήσουν, εκτιμώντας ότι το άνοιγμα του event στο Cross Aquathlon, θα φέρει ακόμη περισσότερους επίδοξους OffRoad/TrialAthletes & Triathletes, στις τάξεις του XTERRA Spirit.

Το XTERRA Greece Championship, συνδιοργανώνεται από την XTERRA Greece και τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Ο.Α.Π.Π.Α.) σε μια υποδειγματική, πρότυπη και ιδιαίτερα επιτυχή/ευφάνταστη συνεργασία ιδιωτικού και Δημόσιου φορέα, στην κατεύθυνση ανάπτυξης του θεματικού – αθλητικού Τουρισμού της περιοχής -χώρας.

Όπως δήλωσε κατά την παρουσίαση ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος «Το XTERRA Greece Championship διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές που συμμετέχουν απ’ όλο τον κόσμο να ζήσουν για λίγες μέρες τη μοναδική ομορφιά αλλά και τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές που διαθέτει η πόλη μας. Σας περιμένουμε όλους σε μία γιορτή αθλητισμού παγκόσμιου επιπέδου».

Ο στόχος της διοργάνωσης για το 2020 είναι διπλός, όπως εκφράστηκε από τους διοργανωτές στην Παρουσίαση Τύπου αυτή, που παραχωρήθηκε προς τα κορυφαία ΜΜΕ της χώρας και παρουσίασε η TRIMORE Insider– δημοσιογράφος Γκρέτα Λυμπεροπούλου. Αρχικά, να προσφέρει ακόμη μια φορά μια αξιομνημόνευτη αθλητική και ψυχαγωγική εμπειρία σε κορυφαίους επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές του σπορ και της Βουλιαγμένης – Ελλάδος σε όλο τον κόσμο,παράλληλα δε να μυήσει ακόμη περισσοτέρους πρωτάρηδες που θα ζήσουν την XTERRA εμπειρία μόνοι τους ή σε ομάδες.

Ας μην ξεχνάμε ότι το 2020 θα πραγματοποιηθούν 14 διοργανώσεις XTERRA στην Ευρώπη και 32 σε όλο τον κόσμο και το XTERRA Greece προσφέρει στο νικητή κάθε ηλικιακής κατηγορίας, πρόκριση (Slot) να αγωνιστεί στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA που πραγματοποιείται στο MAUI της Χαβάης στα τέλη Οκτωβρίου εκάστοτε έτους, σε μια ονειρική εμπειρία, αποκορύφωμα της διεθνούς καταξίωσης.

Το XTERRA Greece Championship είναι μια ολοκληρωμένη και ταυτοχρόνως ξεχωριστή αθλητική εμπειρία. Γύρω από το κεντρικό αθλητικό γεγονός, χτίζεται με γνώση και υψηλό επίπεδο από την TRIMORE Sport Eventsκαι στο πλαίσιο του TRIMORE Multisports TOUR, ένα διήμερο με αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για το παιδί, την οικογένεια, την παρέα, σε μια περιοχή -τη Βουλιαγμένη Αττικής- που όμοιά της δεν υπάρχει σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Φέτος, η XTERRA Greece  ανεβάζει ακόμη περισσότερο την αδρεναλίνη! Μεταφέρει το OffRoad Triathlon το Σάββατο 25 Απριλίου και προσθέτει σε παράλληλη διεξαγωγή το Cross Aquathlon δύο αποστάσεων (Full και Half Distance), φιλοδοξώντας να πολλαπλασιάσει τους συμμετέχοντες, αφού το ποδήλατο στο βουνό αποτελεί τον πιο επικρατέστερο ανασταλτικό παράγοντα να αντλήσει αθλητές από τη μεγαλύτερη δεξαμενή του Τριάθλου. Παράλληλα, η διεξαγωγή του το Σάββατο το πρωί, δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί με όλες τις τιμές μια τελετή απονομών το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπου πιο χαλαρά από την πίεση του αγώνα, θα προσέλθουν να βραβευθούν οι διακριθέντες και να ακολουθήσει ένα πιο ξέγνοιαστο και διασκεδαστικό μουσικό κλείσιμο της βραδιάς.. όχι όμως και της αγωνιστικής δράσης.

Οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε 2 διαφορετικές αποστάσεις:

OFF ROAD TRIATHLON 

–    Full Distance: 1.5k κολύμβηση, 30kποδήλατο βουνού (mountainbike), 10k ορεινό τρέξιμο (trailrun)

–    Sprint Distance: 0,75k κολύμβηση, 15kποδήλατο βουνού (mountainbike), 5k ορεινό τρέξιμο (trailrun).

*     Δυνατότητα σκυταλοδρομίας (Relay) και στις δύο αποστάσεις 

–    Full Distance: 1.5kκολύμβηση, 10kορεινότρέξιμο (trailrun)

–    Sprint Distance: 0,75kκολύμβηση, 5kορεινότρέξιμο (trailrun).

O.W.S. powered by GERMANOS

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2020, επανέρχεται στην Βουλιαγμένη από την XTERRA και με την υποστήριξη της ΓΕΡΜΑΝΟΣ η Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης (O.W.S.powered by GERMANOS) και με μια πρόκληση πέραν των ορίων.

Πέραν της απόστασης 1k (1.000m) που θα ανοίξει την ημέρα, ακολούθως θα διεξαχθεί ένας πρωτότυπος για την Ανοικτή Θάλασσα αγώνας ταχύτητας 200 μέτρων, σε σειρές των 20 ατόμων, με ημιτελικούς ανδρών – γυναικών και μεικτό τελικό, στο πνεύμα πάντα της XTERRA

Πανδαισία αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις στο Cross Aquathlon, καθώς και στα: Lazer Run και Running Relays.Επίσης το σκάκι, yoga, ποδηλατική βραδυπορεία και άλλες εκπλήξεις, θα κάνουν το διήμερο μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Σε όλους τους συμμετέχοντες πρόκειται να μοιραστούν βιβλία των εκδόσεων Ψυχογιός, σε μια προσπάθεια να επιστρέψουμε από τις οθόνες, τα κινητά και τα monitor πίσω στην παραδοσιακή ανάγνωση βιβλίων.

Διοργάνωση παγκοσμίου επιπέδου

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής και ιθύνων νους της TRIMORE–XTERRA Greece, δήλωσε: Έχουμε την ευτυχία να σχεδιάζουμε στο χαρτί και να πραγματοποιούμε εκείνα που θα θέλαμε να ζήσουμε ως παιδιά, αθλητές, πρωταθλητές, θεατές! Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για την απεριόριστη εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλει, το Δήμο και τους Δημότες για τον εναγκαλισμό του event και την αποδοχή της όχλησης που απαιτείται για τη διεξαγωγή του, τους χορηγούς που πιστεύουν στο όραμά μας, τους Φορείς που συνεισφέρουν άπλετα στην ασφάλεια και την επιτυχία, τους συνεργάτες και τους εθελοντές μας που μας γεμίζουν δύναμη και σθένος και τέλος τους αθλητές επιλέγουν μαζί μας να ζήσουν στο όριο! Όσο οι συνθήκες αυτές μας το προστάζουν, εμείς θα συνεχίζουμε να παραμένουμε με τη φαντασία και το ζήλο μικρού παιδιού!”

Η Βασιλική Σκυλογιάννη, Marketing & Communication Specialit της ΕΤΕΜ (χορηγός της διοργάνωσης) δήλωσε: «Η ΕΤΕΜ είναι η ιστορικότερη εταιρεία διέλασης αλουμινίου, το 2021 κλείνουμε 50 χρόνια. Πρόθεση μας είναι να στηρίξουμε μια διεθνή διοργάνωση ενός τόσο όμορφου και δυναμικού αθλήματος»

 Στην Παρουσίαση Τύπου πρωταθλητές απηύθυναν κάλεσμα για μεγάλη συμμετοχή στη διοργάνωση.

Βασίλης Δεμέτης: «Συγχαρητήρια στην XTERRA Greece για τις νέες ιδέες. Φέρνοντας περισσότερο κόσμο στο open water και στη συνέχεια στο τρίαθλο, φέρνει και νέους ανθρώπους στον αθλητισμό. Πρέπει ο κόσμος της πισίνας να μπει στο χώρο της θάλασσας»

Σπύρος Χρυσικόπουλος: «Είμαι συναισθηματικά δεμένος με την XTERRA καθώς δεν έχω λείψει από καμία διοργάνωση στην Ελλάδα. Το 2015 συμμετείχα και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο MAUI της Χαβάης. Εννοείται πως θα είμαι και φέτος στην εκκίνηση. Καλώ όλους τους κολυμβητές της πισίνας να συμμετάσχουν στο νέο και πρωτοποριακό project του φετινού XTERRA Greece»

Ευα Μπέκα: Συμμετέχω και υποστηρίζω παντού τους αγώνες της  TRIMORE.  Μου έλειπε το XTERRA  αλλά φέτος θα συμπληρώσω το παζλ. Θα βάλω τα δυνατά μου να κερδίσω και στο 200αρι στην κολύμβηση»

Στους αγώνες αναμένεται να λάβουν μέρος επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων από περισσότερες των 25 χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ