Οδοιπορικό για επιτόπια καταγραφή προβλημάτων και ανταλλαγή απόψεων πραγματοποίησε  κλιμάκιο  αντιδημάρχων, αυτοδιοικητικών και εμπειρογνωμόνων του ΣΠΑΥ, συναντώντας εκπροσώπους Δήμων και εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας, στην περιοχή ευθύνης του.

Με αφετηρία τον Δήμο Παιανίας, ο Δήμαρχος κ. Ισίδωρος Μάδης και οι συνεργάτες του, ενημέρωσαν για τις προτάσεις τους μέσα από ένα οδοιπορικό στο δασικό τμήμα των Γλυκών Νερών και της Παιανίας.

Επόμενος σταθμός το Κορωπί, όπου ο Αντιδήμαρχος Κρωπίας κ. Θεόδωρος Γρίβας συνόδευσε το επιτελείο του ΣΠΑΥ στο πυροφυλάκιο, τα παρατηρητήρια και σε πολλά σημεία ενδιαφέροντος του ορεινού μετώπου.

Συνέχεια είχε ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης όπου πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές επισκέψεις, στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και στα πυροφυλάκια του Δήμου, παρουσία της εντεταλμένης Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας κας Δήμητρας Σουτόγλου, του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Σωτηρόπουλου και εκπροσώπων Εθελοντικών ομάδων.

Ακολούθησαν  ο Δήμος  Καισαριανής και ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού.

Στην Καισαριανή, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας, Τουρισμού και Πολιτικής Προστασίας κ. Μάνου Κιτσέλη και των εκπροσώπων της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Καισαριανής και της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εργασίας σε όλα τα παρατηρητήρια και τα πυροφυλάκια της περιοχής.

Ακολούθως , το επιτελείο του ΣΠΑΥ βρέθηκε στις περιοχές του Παπάγου και του Χολαργού όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ και ξεναγήθηκε σε όλα τα σημεία του τομέα τους.

Όπως σημειώνει ο Βασίλης Κρητικός, Αντιδήμαρχος του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού και βασικός συνεργάτης του Προέδρου του Σ.Π.Α.Υ. Δημάρχου Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, η συγκεκριμένη δράση θα συνεχισθεί καθώς πρόθεση της νέας διοίκησης του Σ.Π.Α.Υ. είναι η πλήρης και αναλυτική καταγραφή της κατάστασης σε κάθε περιοχή ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα καθώς και σωστή αξιολόγηση των προβλημάτων αλλά και των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Άλλωστε ο  Δήμος Αργυρούπολης Ελληνικού, με το πετυχημένο και δοκιμασμένο πρότυπο της εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας που έχει δημιουργήσει και λειτουργήσει όλα αυτά τα χρόνια, έχει πολλά να συνεισφέρει στην προσπάθεια προστασίας και αξιοποίησης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Μάλιστα, μόλις πρόσφατα, ο Δήμος Αργυρούπολης Ελληνικού και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κρητικός βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους στον συγκεκριμένο τομέα στο πλαίσιο των BRAVO Sustain and Ability, Dialogue & Awards 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ