Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), στο πλαίσιο των ενεργειών πρόληψης που υλοποιεί για τη φετινή αντιπυρική περίοδο και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θέτει σε εφαρμογή ένα μεγάλο και πρωτοποριακό σχέδιο με στόχο να κάνουμε τον Υμηττό το πρώτο «Zero Plastic» βουνό της χώρας.

Πρόκειται για μια «Πράσινη Συμμαχία» μεταξύ του Σ.Π.Α.Υ., των Δήμων, των Εθελοντικών Ομάδων και όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό που έχει ως κύριο στόχο να ενεργοποιήσει, να εμπνεύσει και να ενημερώσει τους πολίτες για τον σεβασμό και τη διατήρησή του καθαρού φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού και τη μειωμένη χρήση των πλαστικών μιας χρήσης στην ζωή μας και στην καθημερινή μας επαφή με τη φύση, που αποτελεί ένα τόσο σημαντικό και επίκαιρο περιβαλλοντικό ζήτημα.

Πρώτη δράση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος είναι ο καθαρισμός 365 επιλεγμένων σημείων του Υμηττού, η απελευθέρωση της φύσης από τα πλαστικά και η ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση των πολιτών που επισκέπτονται καθημερινά το βουνό.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. & Δήμαρχος Ελληνικού –Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος δίνει πρώτος τη σκυτάλη για ένα καθαρό βουνό, προσκαλώντας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια όλους τους φορείς και τους ενεργούς πολίτες που αγαπούν τον Υμηττό.

Από 1η Ιουνίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι Δήμοι, οι Ομάδες και οι Φορείς που «αγκαλιάζουν» τον Υμηττό θα δίνουν με τη σειρά τους τη δική τους υπόσχεση για ένα καθαρό και όμορφο βουνό, πραγματοποιώντας δράσεις εθελοντικού καθαρισμού, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Κάθε πολίτης που επιθυμεί να γίνει κρίκος αυτού του μεγάλου και σημαντικού εγχειρήματος για τον καθαρισμό και τη φροντίδα του Υμηττού, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο www.spay.gr

Συνημμένα Αρχεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ