Το Τμήμα Παραδοσιακού Χορού του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης «Γρηγόρης Λαμπράκης» την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, καλωσόρισε για 3η συνεχή χρονιά στον «Χορό στην Πλατεία», πλήθος κόσμου σε ένα συμμετοχικό χορευτικό γλέντι. Η Κεντρική Πλατεία Σουρμένων αποτέλεσε για μία ακόμη φορά τον δημόσιο χώρο του χορευτικού γλεντιού, «ταξιδεύοντάς» μας σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε τόπους και τρόπους ελληνικούς, με «όχημα» τη μουσικοχορευτική μας παράδοση.

Ο «Χορός στην Πλατεία» αποτελεί μια κοινωνική δράση, η οποία φιλοδοξεί – και το έχει καταφέρει – να μεταφέρει τον παραδοσιακό χορό έξω από τον οριοθετημένο χώρο μιας αίθουσας διδασκαλίας ή μιας θεατρικής σκηνής και να τον επαναφέρει στον δημόσιο χώρο, δηλαδή τον «φυσικό» του, όπου γίνεται κτήμα όλης της κοινωνίας. Στο επίκεντρο αυτής της δράσης βρίσκεται η ελεύθερη συμμετοχή στον κύκλο του χορού, σε ένα ψυχαγωγικό και συγχρόνως εκπαιδευτικό πλαίσιο. Σε συνδυασμό λοιπόν με τα «ανοιχτά» μαθήματα παραδοσιακού χορού που λαμβάνουν χώρα σε πλατείες του Δήμου σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ο «Χορός στην Πλατεία» έχει γίνει πλέον, μέρος της καθημερινής ζωής της πόλης μας!

Η αθρόα συμμετοχή του κόσμου, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία,μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και να επαναλάβουμε και του χρόνου την ίδια δράση, κάτι το οποίο δεσμεύτηκε στο λόγο της και η νέα πρόεδρος του Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α. κα. Γεννηματά Θεοδώρα.

Ιδιαίτερη τιμή για εμάς αποτέλεσε η εξαιρετική ορχήστρα που είχαμε κοντά μας, ένα υπέροχο σύνολο καλλιτεχνών και μουσικών:

Μαριάνθη Λιουδάκη:τραγούδι

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος:κλαρίνο

Γιάννης Παυλόπουλος:βιολί & τραγούδι

Θοδωρής Γιαννόπουλος:λαούτο

Γιάννης Γευγελής:κρουστά

Χαράλαμπος Μουρούζης:ποντιακή λύρα & τραγούδι

Χαρίτων Χαριτωνίδης:θρακιώτικη γκάιντα & τσαμπούνα (δάσκαλος χορού στο Τμήμα Παραδοσιακού Χορού ΟΝΑΔΕΑ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ