Οι εργαζόμενοι στις περισσότερες υπηρεσίες του δημοσίου υποφέρουν συχνά από αυξημένο άγχος το οποίο πολλές φορές παίρνει τη μορφή συναισθηματικής εξάντλησης και εξουθένωσης.

Όπως και να έχει, η εργασία επηρεάζει την καθημερινή ζωή του ανθρώπου, επιδρά στην υγεία του και η κατάσταση υγείας επηρεάζει την εργασία. Αρκεί να σκεφθούμε ότι από τις περισσότερες ώρες ζωής του ανθρώπου, κατά μέσον όρο, είναι οι ώρες στην εργασία.

Το άγχος που οφείλεται στην εργασία παρουσιάζεται όταν οι απαιτήσεις που οφείλονται σε παράγοντες εργασίας ξεπερνούν την ικανότητα αντιμετώπισης ή ελέγχου της κατάστασης.
Οι έρευνες στον ελλαδικό χώρο καταδεικνύουν στην πλειοψηφία τους την αναγκαιότητα λήψης μέτρων και κυρίως την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων, καθώς το φαινόμενο στους χώρους δημοσίων υπηρεσιών παρουσιάζει ολοένα αυξητική τάση.

Στο πλαίσιο αυτού του προβληματισμού, το τμήμα Πρόληψης & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού του Δήμου, οργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο  με θέμα : «Διαχείριση οργανωτικών αλλαγών και εργασιακό άγχος», όπου θα συζητηθούν εκτεταμένα οι αιτίες, τα συμπτώματα αλλά κυρίως οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης του εργασιακού άγχους και της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Θα συζητηθούν θέματα όπως διαχείριση άγχους μέσω εργονομίας, ξεκάθαρη περιγραφή καθηκόντων, παροχή κινήτρων, σαφής οργανωτική δομή και πρακτικές, εργασιακή ασφάλεια συμμετοχή εργαζομένων/έλεγχος σε αποφάσεις ή δράσεις που επηρεάζουν την εργασία τους, φόρτος εργασίας ανάλογος δυνατοτήτων και πόρων, βελτίωση φυσικών εργασιακών συνθηκών και κοινωνικού περιβάλλοντος, εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων.

Εισηγήτρια των σεμιναρίων θα είναι η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια  Βασιλική Λιάφου τα οποία θα  πραγματοποιηθούν την Τρίτη 15 και Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 13:30-15:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης Κύπρου 68, Αργυρούπολη και θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ