Στο πλευρό των εργαζόμενων που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν έξω από την 2η ΥΠΕ για την αιφνιδιαστική και χωρίς σχεδιασμό μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού στο Αττικό Νοσοκομείο από τα Κέντρα Υγείας Περιστερίου, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, βρέθηκε σήμερα η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου.

Η ίδια ζήτησε από την Υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, Μ. Δίπλα να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις αναγκαίες προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να εξηγήσει γιατί τινάχτηκε στον αέρα ο διαγωνισμός εργαζομένων του 2019.

“Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας προσφέρει ακόμη και υποστελεχωμένη, το είδαμε στην πανδημία, το βλέπουμε και σήμερα. Και πρέπει να στηριχθεί και όχι να υπονομευθεί με μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού όπως γίνεται από τη σημερινή κυβέρνηση. Ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σημαίνει ισχυρό ΕΣΥ. Για αυτό και βρισκόμαστε εδώ σήμερα. Ζητάμε να αρθούν οι μετακινήσεις. Να γίνουν άμεσα μόνιμες προσλήψεις στα Κέντρα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία”. Αυτά, μεταξύ άλλων, παρατήρησε η Ρένα Δούρου, μετά από τη συνάντηση με την υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, Μαρία Δίπλα στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι του ΔΣ των Εργαζομένων στην 1η & 2η ΥΠΕ, συνδικαλιστές εκπρόσωποι σωματείων και οργανώσεων της ΠΦΥ, των δημόσιων νοσοκομείων. Στη συνάντηση τονίστηκε στην Υποδιοικήτρια ότι οι μετακινήσεις καταδικάζουν τα ΚΥ σε αφανισμό ενώ τα κενά στο Αττικόν, που ομόφωνα καταδικάζει αυτή την απόφαση, είναι πολλά περισσότερα και δεν καλύπτονται με 3 νοσηλευτές. Οι εργαζόμενοι στα ΚΥ κατήγγειλαν ότι δεν θα βγαίνουν καν οι βάρδιες, ήδη έκλεισε το Μικροβιολογικό του ΚΥ Χαϊδαρίου λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ κλείνει και το Ακτινολογικό. Στην κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της 2ης ΥΠΕ μετείχαν εκτός από τους εργαζόμενους, σωματεία γυναικών Αιγάλεω, συνταξιούχων, κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ