Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σύντομα θα προμηθευτεί 45 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα και θα δημιουργήσει 7 σημεία φόρτισης και στάθμευσης.

Τα ποδήλατα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν από δημότες, κατοίκους αλλά και επισκέπτες του Δήμου.

Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, η πρόταση του Δήμου εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας».

Επιπλέον, στη μελέτη του Δήμου περιλαμβάνεται η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Δηλαδή, το σύστημα θα δίνει στους πολίτες την δυνατότητα να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης και φόρτισης, τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Φωστηρόπουλου:

Πετύχαμε την ένταξη και τη χρηματοδότηση του Δήμου μας με 379.918 € για την υλοποίηση του προγράμματος «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας».

Η πρόταση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου που εγκρίθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αφορά την προμήθεια 45 ηλεκτρικών ποδηλάτων και την εγκατάσταση 7 σημείων φόρτισής και στάθμευσής τους, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από Δημότες, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας.

Στη μελέτη περιλαμβάνεται επίσης η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος για τον Δήμο μας, που θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Το σύστημα θα δίνει στους πολίτες την δυνατότητα να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης και φόρτισης, τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου. Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για την ανάπτυξη της πόλης μας και κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την βιώσιμη αστική ανάπτυξη και την εφαρμογή πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ