Η ανακοίνωση της Ρ.Α.Κ. Παλαιού Φαλήρου για τις τελευταίες εξελίξεις έχει ως εξής:

 «Αγαπητά μέλη, φίλοι και φίλες της ΡΑΚ,

Μετά την παραίτηση του επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης, Κώστα Μερκουράκη, λόγω οικογενειακής μετακόμισης στον τόπο καταγωγής του, κινήθηκαν οι διαδικασίες από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου για την αναπλήρωση της έδρας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Την έδρα κατέλαβε ο δεύτερος επιλαχών Γιάννης Σίμος, μετά την επιστολή της πρώτης επιλαχούσας Γεωργίας Σάντα προς την γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου (20/05) ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα αναλάβει την πλήρωση της κενής θέσης.

Το συντονιστικό όργανο της δημοτικής μας κίνησης συνεδρίασε  το Σάββατο 30/05, συζήτησε τις εξελίξεις και αποφάσισε ότι την θέση του συντονιστή της ΡΑΚ αναλαμβάνει η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Λίτινα, ενώ για την θέση του συντονιστή της δημοτικής ομάδας προτάθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σίμος. Η ομάδα την δημοτικών συμβούλων της ΡΑΚ θα συνεδριάσει την Τρίτη 09/06 και ώρα 18.30, στο Δημαρχείο, για να αναδείξει τον συντονιστή της ομάδας, όπως ο νόμος προβλέπει (4555/2018 και άρθρο 73). Επιπρόσθετα, να σας ενημερώσουμε ότι, εχθές το βράδυ (05/06), λάβαμε επιστολή από τον Γιάννη Μπίτσικα με την οποία μας έκανε γνωστό,  ότι με δήλωσή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (05/06), ανακοίνωσε και τυπικά την ανεξαρτητοποίησή του από την δημοτική ομάδα της ΡΑΚ.      Επομένως, η δημοτική ομάδα της ΡΑΚ, πλέον, αποτελείται από τρείς συμβούλους: Αντωνιάδη Πέννυ – Λίτινα Κατερίνα – Σίμο Γιάννη. Αυτό που επείγει, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για όλους και όλες μας, είναι η γρήγορη ανασυγκρότηση των δυνάμεων μας, για να συνεχίσουμε το αντιπολιτευτικό έργο στον Δήμο μας, καλύπτοντας παράλληλα, τόσο την ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση των μελών, όσο και την επανανεργοποίησή όλων μας στην τοπική κοινωνία. Προς αυτή τη κατεύθυνση, κρίνουμε απαραίτητο, να προστεθεί στον σχεδιασμό μας η διεξαγωγή γενικής συνέλευσης της κίνησής μας, με σκοπό τον απολογισμό των πεπραγμένων και την γρήγορη αναδιοργάνωση της παράταξής μας. Καλή δύναμη σε όλους και όλες !»

Ο Γιάννης Σίμος είναι γέννημα θρέμμα  Παλαιοφαληριώτης αφού όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στο προεκλογικό του βιογραφικό: « Γύρω στο 1930, οι  παππούδες μου (οικογένεια Βουζουναρά), πρόσφυγες από την Σμύρνη, αποφάσισαν να εγκατασταθούν στο Παλαιό Φάληρο. Οι γειτονιές του Φαλήρου ήταν ο πρώτος, φιλόξενος, χώρος που γνώρισα παίζοντας μπάλα και «πόλεμο» με τα παιδιά των κοντινών γειτονιών και είχα την τύχη να γνωρίσω την οδό Παρθενώνος χωματόδρομο στα χρόνια του Δημοτικού Σχολείου. 

Σπούδασα Ηλεκτρονικός και πήρα εξειδίκευση στις τηλεπικοινωνίες από την Σ.Ε.ΤΗΛ. στη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας. Δούλεψα στη CATERPILLAR  για τρία έτη, ωστόσο, το όνειρό μου ήταν να ασχοληθώ με τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Έτσι, εντάχθηκα στο θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιού Φαλήρου και ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στην ομάδα του ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ. Δραστηριοποιήθηκα εμπορικά στη πόλη μας διατηρώντας επί 20 συναπτά έτη το μουσικό κατάστημα MUSICENTER (Αγίου Αλεξάνδρου και Τρίτωνος), ενώ παράλληλα υπηρέτησα για 12 έτη, από την θέση του Γ. Γραμματέα, τον ποδοσφαιρικό σύλλογο Α.Ο. ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ-ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ.

Σήμερα, είμαι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου «Άγιος Κοσμάς» (ΕΑΚΝ) και τελειόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. στο εκπαιδευτικό αντικείμενο «Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού». Παρακολούθησα όλη την ιστορική διαδρομή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και είχα την τύχη να εκλεγώ ως αντιπρόσωπος της πόλης μας στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΝ. Απολαμβάνω την τιμητική ιδιότητα του απλού μέλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Ρ.Α.Κ., με υποψήφιο Δήμαρχο τον ΚΩΣΤΑ ΜΕΡΚΟΥΡΑΚΗ, επιθυμώ να προσφέρω την τεχνογνωσία μου τόσο στην ανάδειξη της χαμένης πολιτιστικής αίγλης της πόλης μας όσο και στην αναβάθμιση του αθλητικού σχεδιασμού για τους Αθλητικούς Συλλόγους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, πολίτες του Παλαιού Φαλήρου».

Σε συνέχεια της ανεξαρτητοποίησης Μπίτσικα , η Ρ.Α.Κ. με ανακοίνωση της σημειώνει τα εξής:

” Αγαπητοί συμπολίτες και αγαπητές συμπολίτισσες,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι λάβαμε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης, από την παράταξη μας, την Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση (ΡΑΚ) Π. Φαλήρου, του συναδέλφου μας Γιάννη Μπίτσικα. Η επιστολή στάλθηκε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 5 Ιουνίου. Η ΡΑΚ Παλαιού Φαλήρου, λειτούργησε στο παρελθόν και εξακολουθεί να λειτουργεί  με αποκλειστικό γνώμονα την ανάδειξη και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της πόλης μας. Επέλεξε, με δημοκρατικές διαδικασίες, την εκπροσώπησή της από τον Κώστα Μερκουράκη, ο οποίος συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την παράταξή μας.  

Η ΡΑΚ Παλαιού Φαλήρου αποτελεί συλλογική οντότητα με συγκεκριμένες αρχές λειτουργίας, ενώ η στρατηγική της καθορίζεται με βάση τις αποφάσεις των οργάνων της. Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι λειτουργούμε ανιδιοτελώς, σεβόμενοι τις συλλογικές αποφάσεις τόσο του 15μελούς Συντονιστικού, όσο και της Γενικής Συνέλευσης των δεκάδων μελών που συμμετέχουν και δεν εκπονούμε προσωπικές πολιτικές. Για όλους και όλες εμάς που κατοικούμε στο Παλαιό Φάληρο και ανήκουμε στη ΡΑΚ, συνδετικό κρίκο αποτελούν οι αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ισότητας, της Δημοκρατίας, του σεβασμού της αντίθεσης άποψης μέσα από έναν ειλικρινή πολιτικό διάλογο. Είμαστε παρόντες και παρούσες στα δημοτικά τεκταινόμενα, θεωρώντας ότι η ΡΑΚ, έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, σε μια αδιάσπαστη συνέχεια, που αποδεικνύει την αποδοχή της από την Φαληρική κοινωνία. Τέλος, θέλουμε να ευχηθούμε στον συνάδελφό μας Γιάννη Μπίτσικα, καλή συνέχεια και καλή πορεία ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση (ΡΑΚ)” . 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ