Για την πανδημία του κορονοϊού, η κυβέρνηση προβάλλει πάλι την «ατομική ευθύνη». Θέλουν να κουκουλώσουν για μία ακόμη φορά την κρατική ευθύνη, τη δική τους, προσωπική ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του λαού. 

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν ενάμιση μήνα, στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Π. Φαλήρου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξαν για άλλη μια φορά την υποστελέχωση της δημόσιας υγείας. Διεκδίκησαν από τη δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση παιδιατρικών μονάδων υγείας. Τότε η δημοτική αρχή έκανε πάλι οτι δεν ακούει.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Π. Φαλήρου ήδη από την 28η Φλεβάρη κατέθεσαν στο Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο επιστολή, όπου ζητούσαν τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και οικονομικής ανακούφισης των δημοτών που θα υποστούν τις συνέπειες της νέας κρίσης.

Τα μέτρα ατομικής υγιεινής είναι αυτονόητα

Η εμμονή της κυβέρνησης με την «ατομική ευθύνη» δεν αφορά τααυτονόητα μέτρα ατομικής υγιεινής, πουο καθένας μας οφείλει να πάρει για την προστασία του ίδιου, της οικογένειάς του και του κοινωνικού συνόλου. Αγωνία τους είναι να κρύψουν την ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους. Αρνούνται να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και διαχείρισης των επιπτώσεων από την επιδημία.

Η προστασία, η πρόληψη είναι συλλογική υπόθεση και όχι ατομική.Δεν ξεκινάει και τελειώνει στην πόρτα του σπιτιού μας.Είναι αναγκαία η συνεχής ενημέρωση και η λήψη των απαραίτητων μέτρων, με βάση τις υποδείξεις των επιστημόνων και μοναδικό κριτήριο την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς εξελίσσονται και μεταβάλλονται οι συνθήκες.

Για την δραματική κατάσταση της δημόσιας υγείας έχει ευθύνη η κυβέρνηση

Μας καλούν να αναλάβουμε τις ευθύνες μας αυτοί που γυρνούσαν την πλάτη σε όσους απαιτούσαν δημόσια δωρεάν Υγεία. Τώρα περισσότερο από πότε γίνονται φανερές οι εγκληματικές ενέργειες όλων των κυβερνήσεων, που σταδιακά υποβάθμισαν το αγαθό της δημόσιας Υγείας με υποστελέχωση και υποβάθμιση των δημοσίων Νοσοκομείων. Με την υποχρηματοδότηση στο τομέα της Υγείας και μέσα στα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Ευθύνη έχει και η δημοτική αρχή που συμφωνεί με τη κυβέρνηση.

Έκτακτα μέτρα, ΤΩΡΑ

Σήμερα που η γύμνια του Συστήματος Υγείας έχει καταστεί εγκληματική, χρειάζονται άμεσα νέα έκτακτα μέτρα. Η δημοτική αρχή στο Παλαιό Φάληρο πρεπει να πάρει πρωτοβουλίες ΤΩΡΑ:

1.   Στο Π.Φαλήρο λειτουργεί, ακόμη και σήμερα σαν μην τρέχει τίποτα το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου. Συνεχίζει να χρεώνει ασθενείς για το αγαθό της υγείας. Ο δήμος να ζητήσει ΤΩΡΑ απο τη κυβέρνηση την επίταξή του. Να ενταχθεί στις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας, μαζί με το προσωπικό του. Να δοθεί στην διάθεση των πολιτών του Π.Φαλήρου και των γειτονικών δήμων.

2.   Το Κέντρο Υγείας του ΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΥ) στην Αγ. Αλεξάνδρου, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σημείο που θα παίξει ρόλο στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Να αντιμετωπίσει τα ήπια περιστατικά και ταυτόχρονα να συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόληψη της υγείας του πληθυσμού. Για την 24ωρη λειτουργία των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απαιτούμε από το δήμο να κάνει όλες τις ενέργειες για την στελέχωση και αναβάθμιση των δόμων με την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

3.   Όλες οι ιδιωτικές κλινικές του Παλαιού Φαλήρου, οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα διαγνωστικά κέντρα μαζί με το προσωπικό τους, χρειάζεται να ενταχθούν στον κεντρικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της επιδημίας. Να παρέχονται δωρεάν διαγνωστικές  εξετάσεις και νοσοκομειακή περίθαλψη.

4.   Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες. Να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας και με κρατική ευθύνη και χωρίς πληρωμή των ασθενών να αναλάβουν την εξέταση, συνταγογράφηση, θεραπεία.

5.   Να επιταχθούν ξενοδοχεία που λειτουργούν στο Π. Φάληρο για να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων στη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους και οι ίδιοι από τη διασπορά του ιού και τη νόσο.

Να παρθούν μια σειρά επιπρόσθετα μέτρα με σκοπό την πρόληψη αλλά και την ανακούφιση των εργαζόμενων και των λαϊκών οικογενειών από τις οικονομικές συνέπειες, που είναι στην άμεση ευθύνη του δήμου όπως:                                                                                       

•      Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου καθώς και από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.

•      Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λ.π).

•      Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

•      Διενέργεια τακτικών απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς και σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.

•      Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας κι αλληλεγγύης του δήμου με τις δομές Περιφερειακής Φροντίδας Υγείας, που υπάρχουν στην περιοχή μας ώστε να εξασφαλιστεί εκτός των άλλων η συνταγογράφηση, ιδιαίτερα ανήμπορων που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.

•      Να λειτουργήσει και να στελεχωθεί πλήρως η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.

Τα μέτρα που απαιτούμε, τα διεκδικούν και οι υγειονομικοί σ’ όλοι τη χώρα. Πρέπει να παρθούν άμεσα. ΤΩΡΑ είναι αναγκαία. Δεν αφήνουμε τις διεκδικήσεις και την κριτική για μετά. 

Τα λόγια φτάνουν. Στην πράξη κρινόμαστε όλοι. Με πράξεις στεκόμαστε δίπλα στην αγωνία και τα προβλήματα των εργαζομένων διεκδικώντας, απαιτώντας.  

Τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή. Την δυναμώνουμε.

#menoume_dynatoi

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ. ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ! ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Παλαιού Φαλήρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ