Στο  Υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάστηκε επίσημα το έργο από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση και η παρουσίαση σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του έργου.

Στην πραγματικότητα το σχέδιο έχει ήδη ενεργοποιηθεί αφού σε εβδομαδιαία βάση γίνονται επαφές με τα υπουργεία και τους φορείς που πρόκειται να μετακινηθούν στο νέο κυβερνητικό campus που πρόκειται να δημιουργηθεί. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ανατέθηκαν ήδη οι πρώτες μελέτες του έργου, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής συμβούλου για το έργο Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έργο να γίνει στις αρχές του 2022.

Ο διαγωνισμός θα γίνει με το μοντέλο του ανταγωνιστικού διαλόγου. Δηλαδή αρχικά θα γίνει η εκδήλωση ενδιαφέροντος και σε στη δεύτερη φάση θα ακολουθήσει ο ανταγωνιστικός διάλογος. Κάτι αντίστοιχο που θα γίνει με την ανάπλαση της Πολιτείας Καινοτομίας στον Πειραιά (πρώην ΧΡΩΠΕΙ).

Η διαγωνιστική διαδικασία έχει συνήθως δύο φάσεις. Η πρώτη φάση είναι η υποβολή φακέλων, εκδήλωση ενδιαφέροντος και η δεύτερη είναι ο ανταγωνιστικός διάλογος και η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών. Η διαδικασία αυτή απαιτεί 18-24 μήνες και επομένως το έργο αναμένεται να ξεκινήσει να υλοποιείται από το 2023 και μετά με στόχο το 2025 να έχει ολοκληρωθεί. Στο ενδιάμεσο διάστημα θα συντελούνται ενέργειες όπως η μετακίνηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Λαύριο, οι απαλλοτριώσεις ακινήτων κ.ο.κ.

https://1a099bba8ee3d22668d8d5c7a7197500.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html Το προτεινόμενο έργο αφορά στη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών εννέα υπουργείων και δημοσίων οργανισμών σε έναν ενιαίο χώρο και τη δημιουργία πάρκου πρασίνου στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού με εκτιμώμενο άμεσο δημοσιονομικό όφελος 1 δισ. ευρώ σε διάστημα τριάντα ετών.

Το νέο κυβερνητικό πάρκο θα πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου εργασιακού χώρου σχεδιασμένου με άξονα τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση και τη μικρότερη δυνατή συντήρηση. Θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση των λειτουργικών εξόδων, στην απαλλαγή εξόδων για μισθώσεις κτιρίων, στην αναβάθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος, στη πρόσβαση ΑμεΑ, στην εξασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών και εθνικών στρατηγικών για την εξοικονόμηση ενέργειας και μείωσης των εκπομπών CO2 με την χρήση των Μ.Μ.Μ. Επίσης, θα συμβάλλει στην αστική ανάπλαση του Δήμου Δάφνης-Υμηττού με τη δημιουργία πάρκου πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων 116 στρεμμάτων και την ανάπτυξη νέων χώρων πολιτισμού 2.500 τ.μ..

ΠΗΓΗ : powergame.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ