Πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων Δήμου Νέας Σμύρνης

Στην Οργανωμένη Παιδική Κατασκήνωση «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Πρόγραμμα Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Νέας Σμύρνης το οποίο υλοποιείται από την Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους κατά την διάρκεια των οποίων τα παιδιά, που επιλέγονται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, φιλοξενούνται στην Οργανωμένη Παιδική Κατασκήνωση «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρωτότυπες αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως Basketball, Aqua Aerobic, Zumba, Θεατρικό παιχνίδι, Σκάκι Γίγας και πολλά άλλα.

Η δράση προγραμματίστηκε με γνώμονα τα πολλαπλά οφέλη επίδρασης που έχει η κατασκήνωση στα παιδιά. Έρχονται σε επαφή με τη φύση, αφήνουν στην άκρη τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και γεμίζουν τον ελεύθερο τους χρόνο παραγωγικά και διασκεδαστικά. Και τα θετικά δεν εξαντλούνται εδώ. Η κατασκήνωση αποτελεί έναν ιδανικό χώρο για να ανεξαρτητοποιηθούν, αφού συνδυάζει τη διασκέδαση, με ένα δομημένο πρόγραμμα με όρια και κανόνες. Γενικότερα, ανακαλύπτουν νέες ικανότητες και αναπτύσσουν άλλες. Κατά κάποιο τρόπο, αναγκάζονται να βρουν τρόπους να επιβιώσουν σε ένα νέο περιβάλλον.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η 1η αποστολή των παιδιών του Δήμου Νέας Σμύρνης και οι μικροί κατασκηνωτές που επέστρεψαν μας μετέδωσαν την χαρά και τον ενθουσιασμό τους από την παραμονή τους εκεί.

Αναχώρησε ήδη η 2η αποστολή παιδιών από 21-31/7 και προγραμματίζονται η 3η αποστολή από 2-12/8 καθώς και η 4η από 12-22/8.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ