Οι εργασίες υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, αναμένοντας να δημιουργήσουν μία από τις πιο σύγχρονες σήραγγες στην Ευρώπη.

Με ένα ποσοστό εσκαφής που έχει ήδη φτάσει το 70% του συνολικού όγκου (365.000 κυβικά μέτρα χώματος), η σήραγγα αναμένεται να εκτείνεται σε μήκος 1,3 χιλιομέτρων, από την παραλία του Αλίμου έως τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Με ύψος περί τα 6 μέτρα, 6 λωρίδες κυκλοφορίας, και 70 χλμ/ώρα όριο ταχύτητας, η σήραγγα αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2025, συμβάλλοντας καθοριστικά στον μετριασμό της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την εσκαφή του 70% του συνολικού όγκου, σκυροδέτηση τοιχίων και πλάκας βάσης, καθώς επίσης και τη συνεχιζόμενη κατασκευή της οροφής της σήραγγας.

Η υπογειοποίηση αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κυκλοφορία του παράκτιου μετώπου, καθώς προβλέπεται η κατάργηση 6 φωτεινών σηματοδοτών. Εν τέλει, το έργο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων του παρακτίου περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στη βελτίωση της κίνησης στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ