Δύο σημαντικές δράσεις, οι οποίες αφορούν την υλοποίηση προγραμμάτων επιδοτούμενης κατάρτισης για ανέργους και εργαζόμενους, συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκινούν σύντομα από τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αθήνας.

Η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων των προγραμμάτων, έγινε από τον Πρόεδρο του Σ.Υ.Δ.Ν.Α. και Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, παρουσία των Δημάρχων Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο και στο πλαίσιο των δράσεων, ορίζεται σαφώς ότι «όλοι οι ωφελούμενοι, πέρα από την κατάρτιση και  πιστοποίηση των γνώσεων τους, θα λάβουν και ανάλογη επιδότηση, ενώ θα παρασχεθεί και εξατομικευμένη επαγγελματική συμβουλευτική υποστήριξη».

Αναλυτικά:

  • Το πρώτο πρόγραμμα «Δράσεις για την βελτίωση της απασχολησιμότητας», προϋπολογισμού: 3.820.000€, αφορά στην κατάρτιση 750 ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των περιοχών της Καλλιθέας, του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου.  
  • Το δεύτερο πρόγραμμα «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων» προϋπολογισμού: 1.187.000€, αφορά στην παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης 250 εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η έναρξη των δύο προγραμμάτων υπολογίζεται στους αμέσως επόμενους μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ