Πολύ κοντά πλέον βρίσκεται η ανατροπή στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού.

Στο στρατόπεδο του Νίκου Τσιλίφη, κυριαρχεί μια προσεκτική αισιοδοξία η οποία προέρχεται από τη δεύτερη θέση που κατέκτησε, και αποτελεί μεγάλη επιτυχία καθώς το ποσοστό του 20,14% προέκυψε μέσα από τον αγώνα απλών, νέων και φρέσκων προσώπων που δεν είναι κατεστημένο στην πόλη. 

Στο μήνυμα του Νίκου Τσιλίφη, εκφράστηκε η ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη που έλαβε από τον κόσμο της περιοχής και από όλους όσους πίστεψαν στις προτάσεις του. Επίσης, τόνισε ότι η δεύτερη θέση αποτελεί μια θετική αλλαγή για την πόλη και το μέλλον της.Το μήνυμα περιέλαβε επίσης την υπόσχεση του Νίκου Τσιλίφη ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για την περιοχή και ότι η δεύτερη θέση του, είναι μόνο η αρχή του επόμενου κεφαλαίου της αλλαγής της αυτοδιοικητικής πορείας της πόλης.

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες είναι εμφανές όμως και κάτι άλλο, ότι στο στρατόπεδο του δημάρχου Τάσου Μπινίσκου υπάρχει αμηχανία και αβεβαιότητα, καθώς ο μηχανισμός που συγκεντρώθηκε και οι πιέσεις που ασκήθηκαν από συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη για την υποστήριξή του, δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και το 20,65 % δεν του έδωσε τη νίκη από την πρώτη Κυριακή. Επιπλέον στο στρατηγείο του δεν υπολόγισαν σωστά όσο θα έπρεπε την προεκλογική επιχειρηματολογία και την πλήρη επάρκεια του Νίκου Τσιλίφη, κάτι το οποίο όμως εκτιμήθηκε από τους πολίτες και γι αυτό τον επέλεξαν και τον ανέδειξαν στη δεύτερη θέση, με μόλις 62 ψήφους διαφορά.

Το ερώτημα όμως που τίθεται πλέον, είναι: Tι θα συμβεί την Κυριακή; Σύμφωνα με εκτιμήσεις «ναι» είναι δυνατόν να υπάρξει ανατροπή της διοίκησης του Δήμου, σε περίπτωση που οι ψηφοφόροι των λοιπών συνδυασμών  υποστηρίξουν τον δεύτερο συνδυασμό, δηλαδή τον Νίκο Τσιλίφη. Τις ημέρες αυτές όμως και ο δήμαρχος περνάει στην αντεπίθεση. Τα στελέχη του ήδη συζητούν με μέλη των λοιπών δημοτικών ομάδων, κάτι που προκαλεί έκπληξη εφόσον όλοι τους, πριν λίγες ημέρες, τάσσονταν φανατικά κατά του νυν δημάρχου. Άλλωστε, τέσσερεις στους πέντε δημότες καταψήφισαν την πρόταση του νυν δημάρχου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα, κάτι που δύσκολα ανατρέπεται ή αλλάζει. Συνεπώς θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θέση θα τηρήσουν, τα στελέχη των λοιπών συνδυασμών και πως θα τοποθετηθούν δημόσια. Κυρίως δε, απέναντι στους ανθρώπους που τους επέλεξαν, καταψηφίζοντας την πρόταση της διοίκησης Μπινίσκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ