Πεζογέφυρες Παραλιακής: Προβλήματα και αστοχίες στους ανελκυστήρες

Έπειτα από επιστολές των Δήμων Αλίμου και Παλ. Φαλήρου προς το Υπουργείο Μεταφορών για τα κατασκευαστικά προβλήματα των ανελκυστήρων στις πεζογέφυρες των δύο δήμων, το Υπουργείο -σε διαρκή συνεννόηση με τους Δήμους- απέστειλε στον ανάδοχο μία επιστολή για την πεζογέφυρα του Αλίμου, ζητώντας του να διορθώσει τα προβλήματα αυτά, όπως υποχρεούται.

Δήλωση Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη:

«Ευχαριστώ το Υπουργείο Μεταφορών για την άμεση και καίρια παρέμβασή του και τους επιβλέποντες Μηχανικούς του Υπουργείου για την άψογη συνεργασία. Είμαστε σίγουροι ότι ο κατασκευαστής της πεζογέφυρας θα προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση των προβλημάτων στους ανελκυστήρες, ώστε να μην ταλαιπωρούνται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες που διέρχονται από την γέφυρα, αλλά και τα ΑμεΑ, που αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν την γέφυρα, ελλείψει ανελκυστήρων».

Κατόπιν αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στην Πεζογέφυρα Αλίμου, παρουσία της κας Μάχης Μούσια, Δ/ντριας Πολεοδομίας του Δήμου Αλίμου, του κ. Κακκαβή Ευάγγελου, Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αλίμου, του κ. Μάρκου Ασημἀκη, εκπροσώπου της Εταιρείας Συντήρησης των Ανελκυστήρων που συνεργάζεται με το Δήμο Αλίμου, της κας Αλεξανδρή Γεωργίας και του κ. Καρατζαφέρη Γεώργιου, επιβλεπόντων Πολιτικών Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του κ. Γεώργιου Καπερώνη (Δ/ντή Έργου) και του κ. Αλέξανδρου Στυλιανίδη, Πολιτικών Μηχανικών του Αναδόχου και του εκπροσώπου της κατασκευάστριας Εταιρείας των ανελκυστήρων, αναφέρθηκαν και διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

  • Οξείδωση οδηγών, εξαρτημάτων μέσα στο φρεάτιο των ανελκυστήρων λόγω εισερχόμενων υδάτων
  • Εισροή υδάτων εντός μεταλλικού ερμαρίου ορόφου
  • Προβλήματα στη λειτουργία του μηχανισμού θύρας των ανελκυστήρων
  • Προβλήματα λόγω ολισθηρότητας του δαπέδου άνωθεν της πλάκας καταστρώματος

Στο έγγραφο που εστάλη, το συνόδευαν φωτογραφίες από τα παραπάνω καθώς και προτάσεις για την επίλυσή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ