Δύο μεγάλα τριαξονικά φορτηγά γέμισαν με χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης από τις προσφορές των Γλυφαδιωτών για τους συνανθρώπους μας στην Τουρκία και τη Συρία. Δύο ημέρες ασταμάτητα έφερναν οι συμπολίτες μας πράγματα στο Διασχολικό Κέντρο. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της εκστρατείας του Δήμου Γλυφάδας και συνεχίζουμε από αύριο με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για να συγκεντρώσουμε ακόμη περισσότερα είδη. Στον ίδιο χώρο (κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Διασχολικού Κέντρου, είσοδος από Αρχιμήδους 9) 8 π.μ. – 4 μ.μ., Παρασκευή 10 και Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου. “Η στιγμή της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης, της έμπρακτης βοήθειας. Δίνουμε όλοι για μια ακόμα φορά ένα συγκινητικό παρών και ήδη χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας έχουν συγκεντρωθεί, μετά το κάλεσμα που απευθύναμε”, τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: “Το ανθρωπιστικό δράμα που εξελίσσεται μας έχει συγκλονίσει βαθιά. Η πρώτη αποστολή θα φύγει άμεσα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, για να φτάσει γρήγορα στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Η συγκέντρωση των ειδών θα συνεχιστεί και αύριο, Παρασκευή, αλλά και τη Δευτέρα στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (είσοδος από Αρχιμήδους 9, κλειστό γήπεδο μπάσκετ) από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», την ΚΕΔΕ και την Περιφέρεια Αττικής.
Θυμίζουμε ότι συγκεντρώνουμε τα ακόλουθα:
– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)
– Είδη ατομικής υγιεινής
– Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακους
– Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας
– Γάλατα, εμφιαλωμένα νερά, και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)
– Ξηρά τροφή για ζώα
Ευχαριστούμε θερμά τους πολίτες, τα σχολεία, τους συλλόγους και τις επιχειρήσεις, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και μαζικά στην έκκληση για βοήθεια.
Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Δήμου μας και τους εθελοντές, που φέρνουν εις πέρας το έργο της συγκέντρωσης, διαλογής και ταξινόμησης όλων των ειδών.
Ασφαλώς αν χρειαστεί θα επανέλθουμε και με νέες πρωτοβουλίες, σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες αρχές Ελλάδας, Τουρκίας και Συρίας”.
Τη δράση συντονίζει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, ενώ το πενταψήφιο 15464 του Δήμου Γλυφάδας λειτουργεί σε 24ωρη βάση για οποιαδήποτε πληροφορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ