• Βρίσκεστε αντιμέτωποι με τη μομφή της κοινωνίας. Αυτή φέραμε στο κοινοβούλιο και επί αυτής θα απολογηθείτε.
  • Είστε αντιμέτωποι με τη μομφή της κοινωνίας γιατί αποτύχατε στη διαχείριση της πανδημίας, γιατί λάβατε αλλοπρόσαλλα μέτρα για τα σχολεία, τους χώρους εργασίας και την εστίαση και αφήσατε τους συνωστισμούς να γίνουν η κανονικότητα στα ΜΜΜ, γιατί αδρανήσατε στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, γιατί βγάλατε το δημόσιο από τη ΔΕΗ και δεν μαζεύονται οι λογαριασμοί, γιατί θέλετε να ιδιωτικοποιήσετε και το νερό και, τέλος, γιατί τα κάνατε «επιτελικώς» μπάχαλο τις ημέρες της κακοκαιρίας.
  • Η συγγνώμη σας ήταν και μισή και υποκριτική, διότι ο κ. Μητσοτάκης επικεντρώθηκε στο θέμα της Αττικής Οδού. Η Κατεχάκη, η Μεσογείων, η Μαραθώνος και η Λαυρίου σε ποια επικράτεια είναι;
  • Δεν ειπώθηκε συγγνώμη για την κατάσταση των μέσων σταθερής τροχιάς, για τα πέντε τρένα που έμειναν έξω από την Αθήνα και το παρoλίγον δυστύχημα, για την αδυναμία του προαστιακού να κινηθεί και να βοηθήσει από νωρίς στον απεγκλωβισμό από την Αττική Οδό.
  • Να δώσετε τα πρακτικά των συσκέψεων. Καλό είναι το γαϊτανάκι των ευθυνών, αλλά την αρμοδιότητα του περιορισμού και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας την έχει η τροχαία. Αυτό προκύπτει και από τη σύμβαση. Δεν την έχει κανένας παραχωρησιούχος. Αλίμονο αν ήταν αλλιώς.
  • Η κοινωνία απαιτεί να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Και να φύγει με εκλογές. Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να διασαφηνίσει τη θέση του. Πως μπορεί να προκύψει μια σοσιαλδημοκρατικού τύπου, όπως λέτε, ή μια προοδευτική κυβέρνηση; Από αυτή τη σύνθεση της Βουλής; Πως βλέπετε τον δικό σας ρόλο σε μια ενδεχόμενη άλλη κυβέρνηση;
  • Όσοι πιστεύουν ότι αυτή η Βουλή μπορεί να παράξει λύση παρένθετης κυβέρνησης με τεχνοκράτη πρωθυπουργό, θα μας βρουν απέναντι. Γιατί αυτή θα είναι μία λύση που θα έχει ως θεμέλιο τη συνέχιση της πολιτικής Μητσοτάκη.
  • Η χώρα χρειάζεται μια μακροχρόνια προοδευτική διακυβέρνηση, που θα έχει συγκεκριμένα θεμέλια προοδευτικής πολιτικής.

Έξω από το δημοσιονομικό πλαίσιο, που έχετε συμφωνήσει με τους εταίρους και έχετε κάνει την Ελλάδα πρωταθλήτρια της λιτότητας.

Με ισχυρή παρέμβαση του δημόσιου τομέα και επανάκτηση υποδομών, ειδικά στην κοινή ωφέλεια, όπως γίνεται διεθνώς.

Με δημόσια τράπεζα, η οποία θα βάλει ένα τέλος στον αποκλεισμό των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Με διαχείριση του ιδιωτικού χρέους

  • Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει. Στην τελευταία ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι από την απλή αναλογική δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Κυβέρνηση θα σχηματίσουν οι ισχυροποιημένες από την ψήφο του λαού προοδευτικές δυνάμεις, οι οποίες θα δώσουν στη χώρα μία κυβέρνηση μακράς διαρκείας με προοδευτικό πρόσημο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ