Παππάς : “Βόμβες” για σενάρια εναλλακτικής διακυβέρνησης

«Η ηγεσία της Ν.Δ. κυριεύθηκε από πανικό, διότι ήταν η μοναδική απούσα από την πάνδημη συγκέντρωση, την εκκωφαντική παρουσία του λαού και της ηγεσίας των προοδευτικών δυνάμεων έξω από το Εφετείο. Θα πρέπει να εξηγήσει γιατί απουσίαζε από εκεί και γιατί σε άλλα συλλαλητήρια ήταν αγκαζέ με τους Χρυσαυγίτες», σχολίασε ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στην κριτική στελεχών της Ν.Δ. ότι επί ΣΥΡΙΖΑ «ευνοήθηκε» η Χρυσή Αυγή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη, επεσήμανε ότι «το μείζον ζήτημα από εδώ και πέρα είναι να δώσουμε έναν αγώνα -στον οποίο, δυστυχώς η Ν.Δ. δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει- για την απομόνωση των ιδεών της ακροδεξιάς. Χρέος μας είναι να μη δούμε τις ιδέες της Χρυσής Αυγής στα σαλόνια, ενώ η Χρυσή Αυγή είναι στη φυλακή». Για να συμπληρώσει: «Μείζον είναι να δούμε ποιος αναπαρήγαγε την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι “θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας από τους μετανάστες” και αφήνοντας τον έμπορο να πιστεύει ότι για την καθίζηση της αγοράς δεν έφταιγαν οι πολιτικές της ύφεσης αλλά η μικροπαραβατικότητα».

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών σχολίασε και τις δηλώσεις Κοντονή, επισημαίνοντας ότι ο χρόνος κατάθεσης αυτών δεν ήταν άσχετος με τις εξελίξεις και πως ο ίδιος ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ είχαν ψηφιστεί οι Ποινικοί Κώδικες. «Τα συμπεράσματα έχουν βγει. Δεν μπορεί να είσαι μέλος σε ένα κόμμα και να το καθυβρίζεις παράλληλα», ανέφερε. Λέγοντας στη συνέχεια ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει πίσω από τέτοιες δηλώσεις τις ιστορικές της ευθύνες για τη γιγάντωση της ακροδεξιάς. Ούτε βεβαίως μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες συγκεκριμένων μιντιακών κέντρων, τα οποία έβλεπαν τη Χρυσή Αυγή ως μια βολική, ενδεχομένως, εναλλακτική απέναντι σε ένα κύμα ριζοσπαστισμού που αναπτύχθηκε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι «μπαίνουμε σε μια φάση, κατά την οποία θα έχουμε μεγάλους κλυδωνισμούς γύρω από την κυβερνητική συναίνεση που έχει οικοδομηθεί και με τη συμβολή των ΜΜΕ. Θα υπάρχουν οικονομικές εξελίξεις που δεν θα μπορούν να κρυφτούν. Έτσι θα αναπτυχθούν σενάρια μιας εναλλακτικής διακυβέρνησης για να συνεχιστεί αδιατάρακτα το κεντρικό πολιτικό σχέδιο». Για να καταλήξει: «Είναι κάτι που έχουμε ξαναδεί. Από το 2010 είδαμε διάφορα “πειράματα”. Είχαμε ενίσχυση της ακροδεξιάς, εμφάνιση κεντροφιλελεύθερων κομμάτων, τα οποία είχαν και μιντιακή ενίσχυση και κάλυψη, ως το τελικό σενάριο της συγκυβέρνησης. Όταν διαλύεται η κοινωνική συναίνεση, αναζητούνται εναλλακτικές πολιτικές λύσεις. Δεν δικαιούμαστε να πούμε ότι δεν τα προβλέπουμε ή ότι δεν ξέρουμε τι πάει να συμβεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ