Παπανικολάου για την επέκταση του Μετρό στη Γλυφάδα:Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δηλώνει ικανοποιημένος για την ολοκλήρωση της μελέτης χάραξης, που εκπόνησε η Αττικό Μετρό, η οποία περιλαμβάνει τρεις σταθμούς στην πόλη: Στην πλατεία Μακεδονίας, στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Λαμπράκη και στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Πρόκειται για μια άμεση προτεραιότητα, συνδεδεμένη με τις ευρύτερες εξελίξεις στη νότια Αττική και με τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη στη Γλυφάδα. Η σύγχρονη προσέγγιση εξάλλου για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα επιβάλλει την αξιοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και ειδικά των μέσων σταθερής τροχιάς.

Η επέκταση του μετρό καθίσταται έργο πρώτης προτεραιότητας καθώς η μη σύνδεση της πόλης έχει οδηγήσει στη συγκοινωνιακή υποβάθμιση της και στην αύξηση της κίνησης των επιβατικών οχημάτων, στην ήδη επιβαρυμένη από κίνηση Γλυφάδα. Παράλληλα η επένδυση στο Ελληνικό και η προοπτική της ανάπτυξης της Αττικής Ριβιέρας θα επιβαρύνει σημαντικά το κυκλοφοριακό σε όλη την περιοχή.

Δείτε τη δήλωση του δημάρχου: “Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε: Η μελέτη χάραξης, που εκπόνησε η Αττικό Μετρό, ολοκληρώθηκε και μάλιστα δικαιώνει μία διεκδίκηση ετών της Γλυφάδας, καθώς περιλαμβάνει τρεις σταθμούς: Στην πλατεία Μακεδονίας, στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Λαμπράκη και στον Άγιο Κωνσταντίνο.
Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, που από την πρώτη στιγμή που θέσαμε υπόψιν του το ζήτημα ανταποκρίθηκε άμεσα και κινητοποίησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Ευχαριστούμε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό Νίκο Κουρέτα για τη γρήγορη και αποτελεσματική εκπόνηση της μελέτης.
Είναι πολύ σημαντικό ότι η αρχική χάραξη περιλαμβάνει και την πολυπληθή περιοχή της Άνω Γλυφάδας.
Φυσικά ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς. Αλλά ένα πολύ σημαντικό και κρίσιμο στάδιο ολοκληρώθηκε!
Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε να φτάσουμε το νωρίτερο δυνατό στην ωρίμανση και υλοποίηση του πολύ σπουδαίου αυτού έργου για τη Γλυφάδα μας και για όλη τη νότια Αττική”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ