Για δεύτερη χρονιά δεν πραγματοποιήθηκε φέτος η καθιερωμένη εκδήλωση “Παναγούλεια”, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Ωστόσο, το Σάββατο 15-5-2021, στο μνημείο του Αλέξανδρου Παναγούλη, στην ομώνυμη πλατεία του Δήμου Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε λιτή τελετή προς τιμήν της μνήμης του αγωνιστή της δημοκρατίας, στην οποία έλαβαν μέρος η Δήμαρχος Αγίου ΔημητρίουΜαρία Ανδρούτσου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Καντζέλη, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Χρήστος Πρεκετές και Παναγιώτης Λασκαρίδης, οι Αντιδήμαρχοι Άγγελος Γαβαλάς Νίκος Συρράκος, Γιάννης Παναγόπουλος, Σπήλιος Διαβολίτσης, Βασίλης Κουτσοβασίλης, Τάσος Αδαμόπουλος και Χαράλαμπος Μπέλλος, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ Θοδωρής Σταματάκης και οι Δημοτικοί/ές Σύμβουλοι Γιάννα Κωνσταντίνου, Βίβιαν Αδαμοπούλου, Παναγιώτης Γρύλιας και Μάρκος Βαζαίος.


Παρευρέθηκαν επίσης, εκπρόσωποι πολιτικών και πολιτιστικών φορέων και μικρός αριθμός κόσμου, λόγω των μέτρων. Παρούσα ήταν και η γραμματέας του Παναγούλη, όταν ήταν βουλευτής, κ. Μπούρου.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου και ο Βουλευτής Γιάννης Μπαλάφας.
Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων του Αλέκου Παναγούλη, από τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Όλγα Λάου και Σοφία Τσιρώνη και εκτέλεση του έργου “Όμορφη πόλη” του Μίκη Θεοδωράκη από τη Δημοτική Φιλαρμονική.
Η εκδήλωση έκλεισε με την κατάθεση γαρύφαλλων στο μνημείο του αγωνιστή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ