Ο Χρήστος Αντωναρόπουλος στο Πολιστικό Κέντρο Αλίμου

Παρά τη δυνατή βροχή, ατμόσφαιρα γεμάτη γοητεία και συγκίνηση επικράτησε την Τετάρτη το βράδυ, 11 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, όπου η έκθεση «Του Αλίμου τα μπλουζ» του Αλιμιώτη εικαστικού Χρήστου Αντωναρόπουλου εγκαινίασε τη φετινή εκθεσιακή περίοδο της δημοφιλούς πλέον Πινακοθήκης Αλίμου. Με το μπλε να κυριαρχεί, ο Χρήστος Αντωναρόπουλος συνδύασε τεχνολογία και τέχνη και δημιούργησε μία σχεδόν ψευδαισθητική ατμόσφαιρα. Ζωγραφικές σε τελάρο αλλά και ιδιότυπες κατασκευές, εμπνευσμένες από κλασικά έργα τέχνης με τα οποία ο εικαστικός ανοίγει έναν γόνιμο, μορφοπλαστικό διάλογο.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ρυθμοί τζαζ από το συγκρότημα B.F.A.M.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, υπερήφανος πολύ και για την πρόοδο της Πινακοθήκης αλλά και για την τέχνη του Αλιμιώτη Αντωναρόπουλου, τόνισε πόση προσπάθεια καταβάλλει η Δημοτική αρχή για την αισθητική αγωγή των νέων ανθρώπων της πόλης. Μάλιστα, εξήγγειλε ειδικές επισκέψεις σχολείων στην έκθεση, ξεναγήσεις, εργαστήρια αλλά και προγράμματα καλλιτεχνικής ενημέρωσης που θα συμπεριλαμβάνουν βέβαια και τους ενηλίκους δημότες.

Σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο κριτικός και καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης, θα ξεναγήσει δωρεάν το κοινό στην έκθεση «ALIMOS BLUES», στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της «Παραμυθούπολης», θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση για τα παιδιάτου Αλίμου στις 15 Δεκεμβρίου (11π.μ.), στις 20 Δεκεμβρίου (2μ.μ.), στις 23 Δεκεμβρίου (12 το μεσημέρι) και στις 3 Ιανουαρίου (12 το μεσημέρι). Κατά την ξενάγηση τα παιδιά θα μαθαίνουν την Ιστορία της Τέχνης μέσω εκπαιδευτικού εργαστηρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ