Η επέκταση του μετρό και τα έργα στο παραλιακό μέτωπο στην περιοχή της Καλλιθέας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος.
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η επέκταση του Μετρό στην περιοχή της Καλλιθέας, με πρόσβαση προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», και η ανάγκη επιτάχυνσης των έργων του παραλιακού μετώπου.
Την ίδια ώρα, τα σχέδια για τη μελλοντική επέκταση του μετρό στα δυτικά και νότια προάστια της Αθήνας έχει ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζεται η Αττικό Μετρό.
Παράλληλα η Αττικό Μετρό εξετάζει σοβαρά και το ενδεχόμενο επέκτασης της Γραμμής 2 προς τη Γλυφάδα και για τον λόγο αυτόν έχει ξεκινήσει η εκπόνηση των απαραίτητων συγκοινωνιακών μελετών και μελετών βιωσιμότητας. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται προβλέπει την κατασκευή τριών νέων σταθμών, οι οποίοι θα συνδέουν τη Γλυφάδα με το νότιο τερματικό σταθμό της Γραμμής 2 στο Ελληνικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τους τρεις νέους σταθμούς θα κατασκευαστούν επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, ενώ το τέρμα της γραμμής θα βρίσκεται στην Πλατεία Γλυφάδας (Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου).
Στελέχη της Αττικό Μετρό τονίζουν ότι τα τελευταία έτη η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί ένας επιπλέον σταθμός στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας, καθώς έχουν υποβληθεί αρκετά αιτήματα για το έργο αυτό. Ωστόσο, η κατασκευή σταθμού στην περιοχή παρουσιάζει πολλές τεχνικές δυσκολίες, δεδομένου ότι οι εκσκαφές για την κατασκευή των σηράγγων θα πρέπει να γίνουν κάτω από σπίτια και όχι κάτω από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.